Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu
Dolar
Euro
Sterlin

Diyarbakırlı futbolseverlerden Ziraat Türkiye Kupası tepkisi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Diyarbakırlı futbolseverlerden Ziraat Türkiye Kupası tepkisi

Diyarbakır, Ziraat Türkiye Kupası maçına hazırlanıyor.

Yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçında, Diyarbakır’ın yeni stadyumunun açılışı da yapılacak. Maçı izleyebilmek için passolig kartı şartının getirilmesi Diyarbakırlı futbolseverlerin tepkisine neden oldu. Stadın 4’te 3’lük kesiminin Fenerbahçe taraftarlarına ayrılması ise Akhisarspor taraftar grubunun tepkisine neden oldu. Galatasaray’ı eleyen Akhisarspor ile ilk maçta Beşiktaş ile 2-2 berabere kalıp tatil edilen ikinci maça Beşiktaş’ın maça çıkmaması ile 3-0 hükmen galibiyetle adını finale yazdıran Fenerbahçe arasındaki final maçı yarın saat 20.30’da Diyarbakır’da oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası final maçının Diyarbakır’da oynanmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istemişti. Kupa finali maçı ile yeni Diyarbakır Stadı’nın açılışı da yapılmış olacak.

Akhisarspor taraftarından tepki

33 bin kişi kapasiteli Yeni Diyarbakır Stadı’nda Fenerbahçe ile TM. Akhisarspor arasında oynanacak maçındaki taraftarlara verilecek alanlar da belirlendi. Buna göre, Fenerbahçe taraftarları için yaklaşık 25 bin kişilik yer ayrılırken, TM. Akhisarspor taraftarları için de yaklaşık 8 bin kişilik yer ayrıldığı öğrenildi. Ligde düşme potasının hemen üzerinde bulunan, kupa finalinin kendileri için büyük önem taşıdığının önemini bilen taraftarlar, alınan bu karara tepki gösterdi. Akhisarspor taraftar grubu Akigolar, çifte standart yapıldığı gerekçesiyle Fenerbahçe ile oynanacak olan kupa finalini boykot ederek maça gitmeyeceklerini açıkladı.

Passolig kart şartı

Bu arada Ziraat Türkiye Kupası’nda TM Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçının biletleri satışa çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, final maçının biletlerinin 40 ila 80 liradan satışa sunulduğu belirtildi. Açıklamada Fenerbahçe taraftarları için biletlerin www.passo.com.tr sitesinden sadece Fenerbahçe logolu Passolig kart sahiplerine yapılacağı ifade edildi. Fenerbahçe Passolig kart sahiplerinin Diyarbakır’da Forum AVM ve Megacenter’dan da bilet satın alabileceği kaydedildi. Teleset Mobilya Akhisarspor tribününe ait biletlerin ise Akhisarspor Kulübünün ve İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı gereğince sadece Spor Toto Akhisar Stadı’nda yer alan Passolig gişelerinden satılacağı aktarıldı. Biletleri sadece TM Akhisarspor logolu Passolig kart sahibi olan taraftarların alabileceği açıklandı.  Bilet satışlarına passolig uygulaması getirilmesi Diyarbakırlı futbolseverlerin tepkisine de neden oldu. Diyarbakırlı futbolseverler, “Stadyumda izleyemeyeceksek maç neden Diyarbakır’da oynanıyor” şeklinde tepki gösterdiler.

10 bin güvenlik görevlisi

Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda yarın Fenerbahçe ile TM Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde 10 bin güvenlik personeli görev alacak. Karşılaşmada görevli bin 200 özel güvenlik görevlisine de Ankara’dan gelen güvenlik uzmanlarınca eğitim verildi. Ankara’dan gelen güvenlik uzmanları, stadyuma girişlerde, maç sırasında ve maç sonunda yapmaları ve uyulması gereken kurallarla ilgili eğitim verdi.  Diyarbakır, 18 yıl önce Galatasaray-Antalyaspor arasında oynanan kupa finaline ev sahipliği yapmış, bu maçı Galatasaray uzatmalarda kazandığı gollerle 5-3 kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.

Benzer haberler

Spor
Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı 2026-06-13 08:57:00 Türkiye-Avustralya maçı Millet Bahçesi’nde dev ekranda izlenecek 2026-06-12 18:13:00 Girne 20 Temmuz Stadyumu’nda “Yoga Run” etkinliği düzenlenecek 2026-06-12 11:13:00 Rallinin nabzı bu pazar İnönü’de atacak 2026-06-11 15:53:00 ABD, Dünya Kupası hakeminin ülkeye girişine izin vermedi 2026-06-09 11:29:00 Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" 2026-06-08 08:39:00 Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı 2026-06-07 20:33:00 Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı 2026-06-07 19:40:00 KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu 2026-06-06 21:48:00