Dışişleri Bakanlığı Maria Skoullou ile ilgili açıklama yayınladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Dışişleri Bakanlığı, Kormacit sakinlerinden, Maronit Maria Skoullou'nun muhtar adaylığının kabul edilmemesiyle ilgili açıklama yaparak "her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi bulunduğunu" kaydetti.
Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:
“Her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi vardır. Ülkemizin mevcut koşullarında, vatandaşlığın tüm haklarını kullanma hakkı olmayan kişilerin, yalnız veya yakın çevresindekilerle birlikte egemenliğimize veya yürütülmekte olan devlet politikamıza ters hareket etmelerinin saptanması halinde bu kişilerin yerel yönetimlerimizde yer almaları kabul edilmemektedir.”
KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından açıklama yapan Skoullou, sabıka kayıt belgesini paylaşarak Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na "Güvenlik tehdidi ben miyim?" diye sordu.
Maria’dan mesaj var
Maria Skoullou, muhtar adaylığının reddedildiğini şu sözlerle duyurmuştu:
"Saygıdeğer köylülerim, Kormakitis'imizin Maronitleri.
Bildiğiniz gibi, 23 Aralık 2022'de yapılacak seçimlerde Kormakitis Yerel Yönetim başkanlığına aday olmaya uygun görülmedim.
Adaylığımı sunduğum günden reddedildiğim güne kadar yanımda olan herkese ama hepsinden önemlisi adaylığımın reddedilmesinin ardından bana çeşitli şekillerde sempati ve sevgi gösteren herkese teşekkür ederim.
Şahsıma gösterdikleri, gösterdikleri ve göstermeye devam edecekleri destek ve güvenleri için çok sayıda müşteri, tanıdık ve dosta da teşekkürlerimi sunarım.
Son olarak, herkese Mutlu Noeller, 2023'ün size ve ailenize sağlık, neşe, refah dolu bir Yeni Yıl olmasını diliyorum."
Benzer haberler
Featured
Baf limanında ciddi mazot ve sıvı atık kirliliği yaşanıyor
2. İncirli Mağara Kültür ve Sanat Festivali başladı
KTSYD Başkanı Özsoy ve yönetimine güven oyu…
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'nin enflasyon verilerinde
Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı
Tatar “Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak iki devletli çözümle mümkün olabilir”
Kadın girişimci, Türkiye'nin desteği ile Karpaz'a lavanta bahçesi kurdu
Hristodulidis hükümeti ile Rum meclisi arasında Rauna krizi
Stefanu "Yeni bir enerji krizi kapıda"



