Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Dış Basın Birliği, TİMBİR ve TDGF arasında iş birliği protokolü imzalandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Dış Basın Birliği, TİMBİR ve TDGF arasında iş birliği protokolü imzalandı
Reklam

KKTC Dış Basın Birliği, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) arasında “Türk Dünyası Haber Portalı” projesinin kurulması, geliştirilmesi ve işletilmesi kapsamında gerçekleştirilecek ortak faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Dış Basın Birliği'nden verilen bilgiye göre, birlik merkezinde imzalanan iş birliği protokolüne, Dış Basın Birliği Başkanı Burhan Cambaz, TİMBİR Başkanı Süleyman Basa ve TDGF Başkanı Menderes Demir imza koydu.

Dış Basın Birliği Başkanı Burhan Canbaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’de KKTC’nin öneminin her geçen gün arttığına, basına da önemli görevler düştüğüne işaret ederek, iş birliği protokolünün bu anlamda çok önemli bir amaca hizmet edeceğine inandığını kaydetti. 

Dış Basın Birliği’nin 1992 yılında kurulduğunu, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını ve sesini dünyaya duyurmayı amaçladığını ifade eden Burhan Canbaz, teknolojik yenilikleri de kullanarak bu misyonu en iyi şekilde sürdürmeye kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.

Canbaz, Türk dünyası ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki kurumsal ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, Türk dünyası basını arasındaki iş birliğinin ortak dayanışmayı güçlendireceğini ifade etti.

Türk dünyasının KKTC için büyük önem taşıdığını vurgulayan Canbaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatı'nda (TDT) gözlemci üye, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin ise TÜRKPA'nın gözlemci üyesi olarak yer aldığını hatırlattı.

KKTC kurumları ile Türk Devletleri Teşkilatı'nın organları arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Canbaz, bu iş birliğinin medya alanında da güçlenmesinin ortak hedeflere önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türk dünyası basını arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğine inandıklarını ifade eden Canbaz, Kıbrıs Türk halkının sesini Türk dünyasına ve uluslararası kamuoyuna en etkili şekilde duyurmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi. 

İş birliği protokolünün hayırlı olmasını dileyen Canbaz, Türk dünyasının birlik ve dayanışmasının güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.

 -Basa: “Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz”

Türk İnternet Medya Birliği Başkanı Süleyman Basa da TİMBİR ve TDGF’nin son üç yıldır, “Türk dünyasının sesi” olabilecek bir haber portalı üzerinde çalıştığını, bu kapsamda çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiklerini, medyanın birleşmesi ile Türk dünyasının sesinin daha güçlü çıkacağını kaydetti.

Dış Basın Birliği Başkanı Burhan Canbaz’a görevinde başarılar dileyen Basa, Dış Basın Birliği ile dayanışma içinde, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Türk Dünyası Haber Portalı” ile Türklerin yaşadığı her yerden ortak haber paylaşmayı hedeflediklerini belirten Basa, birlikten güç doğduğunu ifade ederek, protokolün Türk Dünyasına hayırlı olmasını diledi ve iş birliğinden dolayı Dış Basın Birliği’ne teşekkür etti.

 -Demir: “Yıl sonunda deneme yayınlarına başlanacak”

 Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Başkanı Menderes Demir ise, “Türk Dünyası Haber Portalı”nın yıl sonunda deneme yayınlarına başlayacağı bilgisini paylaştı.

Dış Basın Birliği ile imzalanan protokole büyük önem verdiklerini dile getiren Demir, Türk dünyasından haberleri, sağlıklı bir şekilde birinci elden bir portalda buluşturmayı amaçladıklarını, Kıbrıs Türkü’nün sesinin de bu portaldan Türk dünyasına duyurulacağını kaydetti.

TİMBİR Başkan Vekili, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de Dış Basın Birliği ile yakın çalışma içerisinde olacaklarını ifade ederek, Türk dünyasında ortak medya gücü oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Protokol imza töreninde, Dış Basın Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Turan, Yönetim Kurulu üyeleri Züleyha Karaman ile Didem Gürses de hazır bulundu.

Protokol, Türk dünyasında medya alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi, ortak yayıncılık anlayışını geliştirmeyi, gazeteciler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı, Türk Dünyası Haber Portalı’nın etkin şekilde kurulması ve işletilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23