Direniş Komitesi kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
Direniş Komitesi’nin Başbakanlık önünde başlattığı eylem birinci haftasını tamamladı. Başbakanlık önüne çadır kuran eylemciler, düzenledikleri basın toplantısı ile kısa ve uzun vadeli taleplerini açıkladılar.
Başbakanlık önünde 1 Nisan’dan bu yana eylemlerini sürdüren Direniş Komitesi, basın toplantısı düzenledi.
Eylemlerinin birinci haftasını tamamlayan Komite’nin hazırladığı basın bildirisi Serdal Salihoğulları ile TuğdemBerksel tarafından okundu.
Bildiride, ülkede yaşanan sıkıntıları en çok hisseden gençler olarak, parti rozetlerini bir kenara bırakarak, daha iyi bir gelecek için bir araya geldikleri vurgulandı.
Ülkede yaşanan sıkıntılara değinilen açıklamada komitenin 6 maddeden oluşan kısa vadeli talepleri ile 19 maddeden oluşan uzun vadeli taleplerine yer verildi.
Kısa vadeli talepler arasında hayat pahalılığı ve asgari ücretin 2 ayda bir revize edilmesi ile dar gelirli kesimlerin en temel ihtiyaçlarının karşılanması yer alırken, uzun vadeli talepler arasında ise genç esnaf ve yatırımcıya destek sunulması, devlet kurumlarının giderlerinin denetlenmesi, işe gitmeyen müşavirler ile milletvekillerinin maaşlarında düzenleme yapılması ve toplu taşımanın artırılması gibi maddeler yer alıyor.
Bakanlar Kurulu’ndan yazılı yanıt isteyen Direniş Komitesi, verilecek cevabın eylem planı ve direniş nöbetinin geleceğinde karar verici olacağını belirtti.
Benzer haberler
Featured
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti
Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı"
Borsa günü 0,50 değer kazancıyla kapattı
Şara ile Macron Şam'da ortak basın toplantısı düzenledi
Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan Le Pen'e 15 ay siyasetten men yasağı verildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Temmuz 2026)
Guterres “Mevcut fırsat penceresi her zaman olmayacak”
Gönyeli Yenikent’te bazı bölgelerde 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı oldu



