Dimitriyu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
Eski DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun ardından, DİSİ Başkanı Annita Dimitriyu’nun da 2028 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için dün resmen aday olduğunu açıkladığı belirtildi.
Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde Dimitriyu’nun Neofitu’ya adaylık açıklamasıyla yanıt verdiğini ve bu gelişmelerin ardından partinin artık DİSİ partisi adaylığıyla ilgili açık bir hesaplaşmaya girdiğini kaydetti.
Dimitriyu’nun dün parti liderliğinin yaptığı toplantının ardından parti içi düzene net atıfta bulunduğu bir mesaj gönderdiğini ve partinin birliği ile uyumunun sağlanmasının öncelik olduğunu belirttiğini yazan gazete, Dimitriyu’nun parti tüzüğünün öngördüğü demokratik süreçlere uyulacağını söylediğini de iletti.
Kendisini parti üyelerinin takdirine bıraktığını dile getiren Dimitriyu, DİSİ partisinin gerek üyeleri gerekse partinin iyiliği için bir adaya sahip olacağını belirtti.
Dimitriyu prosedürlerle ilgili detayların açıklamasını önümüzdeki günlere bırakırken, Neofitu ise çeşitli basın yayın organlarına yaptığı açıklamalarda DİSİ liderliğine eleştirilerde bulunarak “içi boş birlik bildirgelerinden” söz etti.
DİSİ Başkanı Annita Dimitriyu’nun meclis başkanlığına yeniden seçilmesiyle ilgili perde gerisine de atıfta bulunan Neofitu, buna paralel olarak adaylığını açıklamasının DİSİ’yi böldüğünü ise kabul etmedi.
Neofitu “ihanete uğrayanın asla ihanet etmediğini” sözlerine ekledi.
Benzer haberler
Featured
Girne ve Güzelyurt devlet hastaneleri eş zamanlı olarak açıldı
Sağanak yağışlı hava sürecek
Elma ve semizotları imha edildi, börülce menşeine iade edilecek
Uzun, Kıb-Tek'deki hurdalarla ilgili iddiaları yanıtladı "Açık artırmalar şeffaf şekilde yapıldı"
Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026)
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor
Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…”
Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak
EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz"



