Dimitriu, Kapalı Maraş’taki gelişmelerden endişeli
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, Kapalı Maraş’taki otellerin yeniden açılması olasılığının kendilerini endişelendirdiğini ve bu gelişmenin herkesi düşündürmesi gerektiğini söyledi.
Alithia gazetesinin haberine göre, Kapalı Maraş’taki 4 otelin bir işadamı tarafından satın alındığı ve 2025 yılı itibarıyla bu otellerin müşteri kabul edeceğine dair haberlere tepki gösteren Dimitriu, bu gibi eylemlerin, Kıbrıs sorununun uzlaşılmış zeminde çözülmesine yönelik müzakerelerin yeniden başlaması için gösterilen çabaları baltaladığını kaydetti.
Habere göre, Dimitriu, geçen zamanla birlikte gerek mülkiyet konusunda, gerekse Kıbrıs sorununun diğer boyutlarında yeni oldu-bittiler yaratıldığını belirtti.
Dimitriu, son dönemde meydana gelen gelişmelerin Ulusal Konsey toplantısında görüşülmesi gerektiğini ifade ederek, Ulusal Konsey’in toplanması talebiyle Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’e mektup gönderdiklerini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti
Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti
‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü
Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Altında çatışma düşüşü var
İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak
Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026)
Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı



