"Dijital dönüşümün zamanı geldi"

Voice Kıbrıs Haber
HP Milletvekili Erek Çağatay Meclis konuşmasında bir krizin yaşandığını, ancak dünyada bazı teknoloji şirketlerinin bu dönemde karlı çıktığını anlattı.
Bilgiyi kullanabilen ülkelerin ayakta kalabileceğini kaydeden Çağatay, uzaktan çalışma şeklinin bundan sonraki dönemde devam edeceğini, KKTC’nin uzaktan çalışma cazibe merkezi haline getirilebileceğini ifade etti. Bu konuda dünyadan örnekler veren ve KKTC’nin de bu pastadan pay alması gerektiğini kaydeden Çağatay, fiber optik altyapısının kurulması gerektiğini kaydetti.
E-devletin kamuda yaygınlaştırılmasının önemine işaret eden Çağatay, bilgi teknolojileri sektörüne yönelmek gerektiğini vurguladı. Çağatay “Geleceğimiz dijitaldedir” diyerek, hükümetin bu konuda vizyonu olup olmadığını sorguladı.
CANALTAY
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ise, Çağatay’a cevabında, hükümetin bu konuda vizyonu olduğunu belirtti. Çağatay’ın doğru konulara değindiğine, pandemiyle dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Canaltay, internet altyapısının yetersizliğine dikkat çekti.
BTHK, Telefon Dairesi ve uzman kişilerden oluşan bir grubun bu konuda çalışmalara başladığını kaydeden Canaltay, pandemi döneminde güvenli bir ülke olarak KKTC’ye gelenlerin olduğunu, tek şikayetin ise internet olduğunu anlattı. Öncelikle 4.5 G veya 5 G’ye geçmek için çalışmaları olduğunu anlatan Canaltay, dijital dönüşümün zamanının geldiğini söyledi.
Önümüzdeki hafta içerisinde bu konuda yapılan çalışmaların hükümetle paylaşılacağını kaydeden Canaltay, 7/24 hizmet verecek kesintisiz altyapı hedefinde olduklarını bildirdi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti
Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği"
YKP "Dereboyu’nda patlayan sadece bir trafo değil; yıllardır bakımsız bırakılmış kamu altyapısı"
Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi
Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya
Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu
İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi
İncirli "Yol haritamızın başına yolsuzlukla mücadele ve dürüst yönetim koyduk"
Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek



