Denktaş’tan, özel televizyonlara müjdeli haber

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, özel televizyonlara yapılan uydu katkı payı desteğinin devam edeceğini söyledi.
Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Denktaş, Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği heyetiyle bir araya gelerek özel televizyon kanallarının taleplerini dinledi.
Bugün bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, 2017-2020 yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemde özel televizyonlara uydu katkı payı ödenmesi ve televizyonların sorunlarının çözülmesi için yeni açılımlar yapılması konusunda mutabakata varıldı.
Toplantıda özel televizyonculuğun zorluklarından bahseden heyet üyeleri “Yayıncılığın geldiği nokta ortada. Medyada ciddi bir kopuş söz konusu, yayıncılığın hem içeriği, hem de personeli boşaltıldı” diye konuştu.
Sorunlarını geçmiş iktidarlara da defalarca ilettiklerini, bu konuda ciddi çalışmaları hazırlayarak sunduklarını ancak gerekli desteği bulamadıklarını belirten Kıbrıs Türk Televizyoncular Birliği yönetimi, yardımları için Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a teşekkür etti.
Birlik üyeleri, özel yayıncılığın devamı ve yaşaması için yapılan çalışmaların hayati olduğunu kaydetti.
Kaynak: BRT
Benzer haberler
Featured
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor
Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti!
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”


