Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı!
Dolar
Euro
Sterlin

“Deniz Motorculuğu Eğitimi ve Sertifika Programı” tamamlandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Deniz Motorculuğu Eğitimi ve Sertifika Programı” tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Girne Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Deniz Motorculuğu Eğitimi ve Sertifika Programı” tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 80 saatlik eğitim programına katılan 14 kursiyerden 10’u, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları, düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından takdim edildi. Çavuşoğlu, programı başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yer alan sertifika töreninde Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın da hazır bulundu.

Eğitim kapsamında, Girne Üniversitesi tarafından atölyelerde Gemi Makineleri, Denizde Güvenlik, Gemi İnşaa, Gemi Yard. Makineleri, Gemi Elektrotekniği, Personel Yönetimi ve Sorumluluklar, Gemi Operasyonları, Denizcilik Kültürü ve KKTC’de Denizcilik dersleri verildi. Eğitim sürecinin sonunda ise kursiyerler, üç teorik ve uygulamalı sınav ile bir genel uygulama sınavına tabi tutuldu.

Program, Limanlar Dairesi’nin deniz motorcusu münhaline başvurabilecek nitelikte bireyler yetiştirme amacıyla gerçekleştirildi.

Benzer haberler

Featured
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı 2026-06-13 14:52:00 Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00