"Denetim özürlü hükümet zavallı çobanın ekmeğine göz dikti"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Hükümetin denetim yapmak yerine ithal etin önünü açtığına dikkat çekerek, bu durumu “beceriksizlik” olarak değerlendirdi; Salı günü Tarım Bakanlığı önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu.
Üreticilerden yapılan açıklama şu şekilde:
“28 Nisan Cuma günü Bakanlar Kurulu toplantısında Et İthali konusunda bir karar yayınlamıştır. Bu kararla hesapta et ihtiyacının karşılanması ve et fiyatlarının dengede kalması hedeflenmiştir.
Aslında alınan bu kararla hedeflenen, ülkedeki üreticiyi terbiye etmek ve üretici üzerinden bir kaç kişiye daha fazla rant sağlamaktır.
Bu ülkenin Bakanlar Kurulunun ve Tarım Bakanlığı’nın gailesi ne üreticidir ne de Kıbrıs Türk halkıdır. Ülkede denetim noktasında özürlü bu hükümet; sadece denetim yaparak haksız kazanç sağlayan ve halkı soyan hırsızları kontol altına alacağına köyünde bin bir zorlukla üretim yapmaya çalışan zavallı çobanın ekmeğine göz dikmiştir. Ne isterlerse yapsınlar, yıllarca bu filmleri bizler çok gördük. Bu halk ve üretici, serbest piyasa bahanesiyle kazıklanmaya devam edecektir. Çünkü bu beceriksizler her zaman olduğu gibi yine ithalatçının cebini doldurma peşindedirler. Hayvancılar Birliği 2 Mayıs Salı günü bu konuyla ilgili saat 12:00’de Tarım Bakanlığı önünde geniş bir basın açıklaması yapacaktır.”
Benzer haberler
Featured
Tahran'dan İstanbul'a giden yolcu uçağı acil iniş yaptı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026)
Zayıflama ilaçlarına dikkat!
Trump "İran'a ne yapacağımızı bekleyin ve görün"
Yusuf Avcıoğlu Halkın Partisi’nden istifa etti
CTP Kadın Örgütü, Yeniboğaziçi’nde Kadın Dayanışma Buluşması düzenleyecek
“Kitap Ayraçları” sergisi Bedesten’de açıldı
Borsa günü yüzde 1,08 değer kaybederek tamamladı
TDP, milletvekili aday adaylarını açıkladı



