DEM Parti heyetinden İmralı'ya yeni ziyaret

Voice Kıbrıs Haber
DEM Parti İmralı heyeti, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bugün İmralı Adası'nı ziyaret ediyor.
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşecek olan heyette; DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Avukat Faik Erol yer alıyor.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önümüzdeki hafta içinde DEM Parti heyeti ile bir araya gelecek.
Azerbaycan ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün silah bırakma kararını uygulamaya başlamasıyla süreç biraz daha hız kazanacaktır. Silahın, kanın, gözyaşının milletimizin gündeminden tamamen çıkmasıyla önümüzde yepyeni bir kapı ardına kadar açılacak." demişti.
Bir basın mensubunun, DEM Parti'nin, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili önümüzdeki haftayı işaret ettiğini, kendisinin de haftaya DEM Parti heyetini kabul edeceğini hatırlatması ve kabulde hangi hususların ele alınacağını sorması üzerine Erdoğan, şu yanıtı vermişti:
"İlgili kurumlarımız her adımı, her hamleyi titizlikle takip ediyor ve gerekli adımları atıyor. Bu süreci kendi haline bırakmayız, provokasyonlara da müsaade etmeyiz. Titizlikle çalışıyor, emin adımlarla ilerliyoruz. DEM Parti heyetiyle de Terörsüz Türkiye hedefine ulaşmak için bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonrasını ele alacağız. Kabulümüz önümüzdeki hafta içinde olacak. Bu konuda Özel Kalem Müdürüm Hasan Doğan Bey kendileriyle irtibat sağlayarak randevu tarihini verecek. O tarihte DEM Parti'den Pervin Buldan Hanım ve yanında da Mithat Sancar Bey birlikte gelecekler. Bu görüşmede benim de yanımda Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala Bey ve MİT Başkanımız İbrahim Kalın Bey olacak. Birlikte bu görüşmeyi yapacağız. Terör örgütü PKK'nın silah bırakması, Türkiye için hem güvenlik hem demokrasi hem de kalkınma alanlarında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır."
Benzer haberler
Featured
Taçoy “İki seçimin aynı gün yapılması demokrasi adına faydalı olacaktır"
Yine alkol yine kaza: 2 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı!
Tüplü dalış yaptığı sırada boğulma tehlikesi geçiren kadın yoğun bakımda!
Kıbrıslı Rum araştırmacılar salgının 7 gün sonrasını öngörebilen yapay zeka modeli geliştirdi
Girne'de iş kazası: 22 yaşındaki genç yaralandı!
Tatar, Kayseri'de konuştu "Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığı kırmızı çizgimizdir"
Güney Kıbrıs'ta Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 4’e ulaştı
Avgoru'da 88 yaşındaki İngiliz köpeği ile birlikte yanarak can verdi
Yangınlar Washington'ı sardı, tahliyeler başladı


