"Değişiklik toplum mühendisliğinin korkunç boyutlara ulaştığının son aşamasıdır"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Türkçe ders kitaplarında dini sembollere yer verilmesini "laikliğe darbe" olarak değerlendirdi.
Atlı, ders kitaplarında yapılan değişikliklerle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, yeni Türkçe ders kitaplarında "dini sembollere yer verildiğini, türbanın öne çıkarıldığını ve gerici aile yapılarından övgüyle bahsedildiğini" ifade ederek, bunu "büyük bir skandal" olarak niteledi ve muhalif kesimleri birlikte hareket etmeye çağırdı.
Atlı, “Laikliğe son darbe olan bu AKP dayatmasına direnmezsek; artık hiçbir şey için mücadele etmemize gerek kalmayacak. Buna karşı çıkmazsak, artık hiçbir şeye karşı çıkamayacak hale geleceğiz çünkü elimizde bir şey kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Son yıllarda kaçak Kur’an kursları düzenlendiğini, ülkenin her yerinde dini oluşumlar baş gösterdiğini iddia eden Atlı, bunların Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen ses çıkarılmadığını, bunun ihanetle eşdeğer olduğunu savundu.
Mine Atlı, ders kitaplarındaki bu değişikliğin "toplum mühendisliğinin artık korkunç boyutlara ulaştığının son aşaması" olarak değerlendirdi.
Mine Atlı, “Evimize gelip baskı yapmayacaklar, iş yerimize gelip başını ört demeyecekler. Ama bunları yapacak olan nesli yetiştirmeye yeminliler. Bu kadar sağlam ve temeli olan bir harekettir. Bunun sonu ülke için, laiklik için bir felakettir. Seyredemeyiz, ‘bir şey olmaz’ diyemeyiz. Tüm sol parti ve özgürlükçü örgütlere sesleniyorum; bir araya gelelim. Başka çaremiz yoktur” dedi.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


