DAÜ mezununa Wikipedia'dan birincilik ödülü
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2000 yılı mezunu Murat Özçelik, dünyaca ünlü internet ansiklopedisi Wikipedia tarafından her yıl düzenlenen uluslararası “Wiki Loves Earth (Viki Yeryüzünü Seviyor)” adlı fotoğraf yarışmasının Türkiye ayağında, 2017 yılında çektiği Eber Gölü fotoğrafı ile Türkiye birincisi oldu.
Bu yıl 8.’si düzenlenen Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’na toplamda 34 ülkeden 106,240 fotoğraf ile başvuruldu. Her ülke, kendi jürisi tarafından gönderilen fotoğraflar arasından en iyi 10 fotoğrafı seçti. Yarışmanın Türkiye ayağında, DAÜ mezunu Murat Özçelik’in fotoğrafı, jüri üyeleri Cem Bayoğlu, Hakan Tokuç ve Nevit Dilmen tarafından başvuruda bulunulan 3,649 fotoğraf arasından birinci seçilerek Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’nın uluslararası final ayağında yarışmaya hak kazandı.
TÜRKİYE YARIŞMAYA İLK KEZ KATILIYOR
İsmi Wikipedia’ya benzeyen ve küresel bir hareket olan Wikimedia, dünyaya ücretsiz eğitim içeriği sağlamayı amaçlıyor. Kar amacı gütmeyen Wikimedia kuruluşları, tüm ülkelerde faaliyet gösteriyor. Dünya çapındaki yerel Wikimedia kuruluşlarının yardımıyla Vikipedi topluluk üyeleri tarafından düzenlenen ve bu yıl 8.’si gerçekleşmekte olan Viki Yeryüzünü Seviyor Fotoğraf Yarışması’nın uluslararası final ayağı sonuçlarının Kasım 2020’de açıklanması bekleniyor. Yarışma kapsamında, katılımcılar bölgelerindeki yerel doğal miras alanlarının fotoğrafını çekip, onları Wikimedia’nın özgür içerikli resim, ses ve diğer çoklu ortam dosyalarının deposu olan “Wikimedia Commons”a yüklüyor. Etkinlik, katılımcıları bu bölgelerin fotoğraflarını çekmeye teşvik etmek ve onları yalnızca Vikipedi’de değil, her yerde ve herkes tarafından yeniden kullanılabilecek ücretsiz bir şekilde lisanslamak ve katılımcı ülkelerin doğal miras alanlarını vurgulamayı amaçlıyor. Türkiye bu yıl Wikimedia Kullanıcı Grubu Türkiye’nin organize etmesiyle birlikte yarışmaya ilk kez katılıyor.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok"
YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi
Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor
Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı”
Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak
Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak
Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı!
KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak
Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor"



