DAÜ BİR-SEN’den Bakanlar Kurulu’na çağrı “Liyakate ve hukuka uygun hareket edin”

Voice Kıbrıs Haber
Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) üniversitede yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini belirterek, liyakate ve hukuka uygun hareket edilmesi için Milli Eğitim Bakanı ile Bakanlar Kurulu’na çağrı yaptı.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyeleri konusunda aldığı ve Resmi Gazete’de de yayımlanan karar ve sonrasındaki sürece işaret edildi.
Resmi Gazete’deki kararda DAÜ VYK’nın yerine kimin nasıl atanacağının belirtilmediğini anımsatan sendika, Bakanlar Kurulu’nun DAÜ gibi bir kurumu yöneticisiz bırakma pahasına böyle bir atım attığını ancak Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın aklıselim davranarak gerekli hatırlatmaları yaptığını belirtti.
DAÜ BİR-SEN’in açıklamasında şunlar kaydedildi:
“Yaşanan bu gelişmelerden sonra gördüğümüz kadarı ile Bakanlar Kurulu kimse ile istişare etmeden ve DAÜ Kuruluş Yasası’na bakmadan anlaşılması mümkün olmayan yeni bir hata daha yapmış ve hukuksuzlukta ısrar etmiştir.
Bakanlar Kurulu, görev süreleri yaklaşık iki yıl önce dolan ve görevde olmayan VYK üyeleri dahil diğer tüm VYK üyeleri ve VYK Başkanı’nı ‘DAÜ’nün ekonomik sıkıntılarına önlem alınmasında yetersiz kalmaları’ gerekçesiyle görevden almaya çalışmış, bununla da kalmayıp, yeni atanacak olan kişilerin kimin yerine atanacağını da belirlememiştir.
DAÜ Kuruluş Yasası’na göre yeni atanacak üyeler eski üyelerin süresini tamamlayacağından Bakanlar Kurulu tarafından Resmi Gazetede yayımlanan ancak kimi kimin yerine atayacağı belli olmayan karar da hatalıdır.”
Açıklamasında DAÜ’de hukuksuz bir süreç yaşandığını savunan sendika, DAÜ gibi köklü bir kurumun çatışma ve kaos ortamına sürüklenmemesi gerektiğini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Baykallı “Diplomatik alanı Kıbrıs Rum tarafına teslim edenler toplumdan özür dilemeli”
Gram altın 7 bin 100 lirayı geçti
Amcaoğlu “GABFEST'in 8 haftalık yolculuğu başladı”
2 yılda 145 ton balon balığı avlandı
Ülke genelindeki denetimlerde 28 araç trafikten men edildi, 2 sürücü tutuklandı
Nöbetçi eczaneler (22 Ağustos 2026)
Arnavutluktaki maç için 11 yaşındaki kızını evde yalnız bırakan babaya dava okundu
“Hristodulidis BM’yi neden ikna edemiyor”
Seyir halindeki tırda yangın çıktı


