Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Meteoroloji Dairesi 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Gazimağusa’da harup toplama tarihi açıklandı Kıbrıs'ta Araştırma: Şiddetli adet ağrısı okul ve iş yaşamını etkiliyor Erhürman “Bu kez farklı olacak yaklaşımı, 'metodoloji' kelimesinin açıklamalara girmesiyle ete kemiğe büründü" Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Meteoroloji Dairesi 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Gazimağusa’da harup toplama tarihi açıklandı Kıbrıs'ta Araştırma: Şiddetli adet ağrısı okul ve iş yaşamını etkiliyor Erhürman “Bu kez farklı olacak yaklaşımı, 'metodoloji' kelimesinin açıklamalara girmesiyle ete kemiğe büründü"
Dolar
Euro
Sterlin

Dânâ “Cumhurbaşkanımız, Holguin ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Dânâ “Cumhurbaşkanımız, Holguin ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi”

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile bugün çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Dânâ, görüşmede, Holguin ile son üçlü görüşmeden bu yana yaşananlar ve sunulan güven artırıcı önlemlere dair karşılaşılan tıkanıklıklar konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Dânâ, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Dânâ’nın açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Sayın Maria Angela Holguin ile bugün çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Sayın Holguin ile son üçlü görüşmeden bu yana yaşananlar ve sunulan güven artırıcı önlemlere dair karşılaşılan tıkanıklıklar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Holguin’e, Kıbrıslı Rum Lider ile yaptığı görüşmeden sonra genişletilmiş gayri resmi 5+1 toplantı hususuna dair söylediklerinin ve metodoloji önerimize yaptığı atfın yerinde olduğunu, ortada çözüm iradesi varsa, öncelikle bu amaca yönelik atmosferi yaratmak konusunda iyi niyetli ve yapıcı adımlar atılması gerektiğini, çözüm iradesi doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının bunu yapmaya hazır olduğunu aktardı.

2017 yılında Crans-Montana’da gerçekleşen konferansın çöküşünden bu yana yaşanan durgunluk, son liderler toplantısının ardından görüşme masası dışında yaşananlar ve bahse konu toplantıda üzerinde hemfikir olunan konularda atılmamış adımların çözüm iklimi yaratmak için adada yapılması gerekenleri kaçınılmaz kıldığını belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Yeni geçiş kapıları açılması konusunda dahi anlaşamayan iki lider Kıbrıs sorununu nasıl çözecek' düşüncesinden Kıbrıslı Türkleri ve Rumları uzaklaştırmak için yapılması gerekenler olduğunu, yarınki görüşmede bu konularda adımlar atılmasını umduğunu ve bunun için hazır olduğunu vurguladı.”

Benzer haberler

Featured
Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı 2026-07-29 22:08:05 ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı 2026-07-29 21:59:55 Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı 2026-07-29 21:36:23 Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor 2026-07-29 21:30:00 CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 2026-07-29 21:15:00 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor 2026-07-29 21:11:28 Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" 2026-07-29 21:04:00 MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti 2026-07-29 20:33:23 Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” 2026-07-29 20:26:24