Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?"
Dolar
Euro
Sterlin

"Cumhurbaşkanlığımız veya Dışişleri Bakanlığımız bu konuda hala doyurucu bir açıklama yapmadı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Cumhurbaşkanlığımız veya Dışişleri Bakanlığımız bu konuda hala doyurucu bir açıklama yapmadı"
HP Milletvekili Jale Refik Rogers sosyal medyadan yaptığı açıklamada, hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı "dijital aşı sertifikası"ndaki belirsizlik nedeniyle eleştirdi.
Rogers'in açıklaması şu şekilde:
"Dünyada Covid19’a karşı geliştirilen aşıların yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte her devlet kendi ülkesine giriş koşullarını da bu çerçevede düzenlemeye başlamıştır.
Temmuz ayında Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlüğe giren dijital aşı sertifikası ile Avrupa Birliği ülkelerine seyahat koşulları da bu mantıkla şekillenmiştir.
KKTC’de aşı olup gerek Birleşik Krallık gerek Avrupa Birliği ülkelerine tatil, eğitim veya farklı amaçlarla seyahat edecek kişiler, ülkemizin aşı kartlarının uluslararası sisteme dahil edilmemesi üzerine ciddi bir sıkıntı yaşamış ve bir belirsizlik içerisine girmişlerdir.
Tüm bu süreçler yaşanırken, üzülerek görüyoruz ki, devletimizin yetkili organlarından, insanlarımıza yeteri kadar bilgi aktarılmamakta, halkımız konu ile ilgili gelişmeleri Rum Medyasından öğrenmek zorunda kalmaktadırlar.
Son günlerde konuya ilişkin tek detaylı açıklama yine Rum yetkililerden gelmiş olsa dahi, yapılan açıklamada bu kayıt sisteminin tam olarak nasıl çalışacağı ve kimleri kapsayacağı konusu bir netlik kazanmamıştır.
Süren belirsizliğe karşın, Cumhurbaşkanlığımız veya Dışişleri Bakanlığımız bu konuda hala doyurucu bir açıklama yapmamıştır.
Ülkemiz gençliğinin eğitimi ve geleceği açısından büyük önem taşıyan, aynı zamanda onların ailelerini de ciddi manada etkileyen bu belirsizlik ortamı, ortadan kaldırılmalıdır.
Yetkilileri, tüm gerçekleri, çözüm önerilerini ve devam eden sürecin hangi noktada olduğunu şeffaflık ilkesine uygun olarak halkımızla paylaşmaya davet ediyorum."
Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00 ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü 2026-06-09 21:46:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) 2026-06-09 21:37:00 DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" 2026-06-09 21:26:00 Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti 2026-06-09 21:21:00 “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı 2026-06-09 21:14:00 Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı 2026-06-09 21:10:00 Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek 2026-06-09 21:06:00 EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00