Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa güne yatay başladı Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi” Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir" Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok” Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir" Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor Tuğcu “Kıb-Tek'i seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin” Heartbeat Kuzey Kıbrıs Kanser Yardım Derneği, yetişkin onkoloji servisine tıbbi cihaz bağışladı Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti Stockholm'de "2. Kıbrıs Türk Kültür Festivali" yapıldı AP Başkanı Metsola'ya göre petrol fiyatları açısından Avrupa'yı zor bir yaz ve sonbahar bekliyor Altın fiyatları yükselemiyor İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti Döviz kurlarında son durum (10 Temmuz 2026) ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı Bugün hava nasıl olacak? (10 Temmuz 2026) Borsa güne yatay başladı Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi” Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir" Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok” Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir" Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor Tuğcu “Kıb-Tek'i seçim malzemesi yapmaktan vazgeçin” Heartbeat Kuzey Kıbrıs Kanser Yardım Derneği, yetişkin onkoloji servisine tıbbi cihaz bağışladı Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti Stockholm'de "2. Kıbrıs Türk Kültür Festivali" yapıldı AP Başkanı Metsola'ya göre petrol fiyatları açısından Avrupa'yı zor bir yaz ve sonbahar bekliyor Altın fiyatları yükselemiyor İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti Döviz kurlarında son durum (10 Temmuz 2026) ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı Bugün hava nasıl olacak? (10 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Cumhurbaşkanlığı "Avrupa Parlamentosu'nun tek taraflı kararı çözüm çabalarına zarar vermektedir"

Cumhurbaşkanlığı, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun 8 Temmuz 2026 tarihinde kabul ettiği "1974 müdahalesinin Kıbrıslı kadınlar ve kız çocukları üzerindeki etkileri" konulu kararın, Kıbrıs meselesine ilişkin tek taraflı ve tarafgir yaklaşımın yeni bir örneği olduğunu belirtti.

 Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda 8 Temmuz 2026 tarihinde kabul edilen, "1974 müdahalesinin Kıbrıslı kadınlar ve kız çocukları üzerindeki etkileri" konulu, bir Yunan parlamenterin raportörlüğü çerçevesinde alınan karar, Parlamento’nun Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs’ta yaşananlar ile ilgili tek taraflı yaklaşımını ve tarafgir tutumunu, yakın zamanda alınan kayıplarla ilgili karardan sonra bir kez daha ortaya koymuştur.

20 Temmuz 1974 Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52'nci yıl dönümü arifesine ve iki halk arasında güvenin tesis edilmesi ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki çabaların yoğunlaştığı bir döneme denk getirilen bu kararın hangi amaca hizmet ettiği açıktır. Bu tür provokatif girişimler, uzlaşıya katkı sunmak yerine güven ortamının oluşmasını engellemek suretiyle çözüm çabalarına ciddi bir zarar vermektedir. 

Avrupa Parlamentosu'nun aldığı, siyasi amaçlarla ve tarafgir bir yaklaşımla tarihi yeniden inşa etme çabasının ürünü olan bu karar ile kararın alınmasında izlenen tek yanlı süreç, Parlamento’nun saygınlığını, güvenirliğini ve kararlarının dikkate alınma potansiyelini zedelemekten başka herhangi bir sonuç doğurmamaktadır." 

Benzer haberler

Featured
Borsa güne yatay başladı 2026-07-10 12:21:00 Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı “Kaçak girişlerde yüzde 86 düşüş meydana geldi” 2026-07-10 11:50:00 Cevdet Yılmaz KKTC’de: Ercan’da Yangın Söndürme Helikopteri teslim töreni yapıldı 2026-07-10 11:46:10 İsrail Güney Kıbrıs’ta örnek bir “Akıllı tarım alanı” kurmak istiyor 2026-07-10 11:31:12 Brent petrol fiyatları güne yüzde 0,5 artarak başladı 2026-07-10 11:28:09 Türkiye’den AP’nin Kıbrıs kararına tepki "Asılsız ve akıl dışı iddialar içeren karar yok hükmündedir" 2026-07-10 11:24:20 Molohiyada hem tavsiye dışı hem limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi 2026-07-10 11:12:00 Dışişleri Bakanlığı “Statü eşitliği sağlanmadıkça hiçbir sürecin başarı şansı yok” 2026-07-10 11:08:31 Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor 2026-07-10 10:13:37