Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak” Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" Girne'de feci kaza: Otobüsün çarptığı kadın yaya yoğun bakımda! Oğuz “Sorumlu kim varsa bedelini ödeyecek” Yeditepe Üniversitesi kontenjanları için başvurular yarın başlıyor Özel, Erdoğan’a 800 bin lira tazminat ödeyecek Kimliksizler Derneği’nden Hristodulidis’e “gerçekleri söyleyin” çağrısı… Medya Etik Kurulu’nun yeni üyeleri atandı KTOEÖS’ten öğrenci taşımacılığında sistem çağrısı Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi oyçokluğuyla kabul edildi Hristodulidis Herzog’u kabul etti İncirli "Seçime giderken seçim yöntemi değiştirilmez" Üstel “Üçüncü gemi pazar akşamı adada olacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti beklentisi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti beklentisi
Reklam

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin isminin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilmesi yönündeki beklentisini dile getirdi.

Araştırmacı – Yazar Hilmi Daşdemir’e açıklamalarda bulunan Tatar, Daşdemir’in “Sayın Erdoğan’ın Külliyenin açılışı için KKTC’ye yapacağı ziyarette, KKTC’nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değişebilir diye bir beklenti var” yorumuna karşılık,  “Beklentim, keşke olabilse. Ben de aynı görüşteyim. Federasyon defteri kapanmıştır. Federasyon süreci içinde “Kuzey’in” de anlamı düşmüştür. Kuzey-  Güney diye devlet yok. Artık iki ayrı devlet var” dedi.

 

( Kaynak : Haber Kıbrıs)

Benzer haberler

Featured
Akaryakıt fiyatlarına bir ay olmadan ikinci zam! 10 Eyl 2026 22:32 KTTB “Batı Nil Virüsü’ne karşı mücadelede sivrisinek kontrolü esas” 10 Eyl 2026 22:21 Gemi faciasının araştırılması amacıyla Meclis'te araştırma komitesi kuruldu 10 Eyl 2026 22:18 Cumartesi günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 10 Eyl 2026 22:11 İncirli “Bu kadar sarsıcı bir olaydan sonra her şey aynıymış gibi devam etme hakkımız yoktur” 10 Eyl 2026 22:08 Arıklı "Limandaki kalabalık dolduruşa getirildi, ölüm üzerinden siyaset yapıldı" 10 Eyl 2026 22:01 Barçın "Fırsatçılık kokan yasa, ülke gündemi ve yaşanılan acılar üzerine uygun değil" 10 Eyl 2026 21:55 Karaoğulları "Türkiye'den getirilen 25 öğretmen, buradaki binlerce öğretmen adayına hakarettir" 10 Eyl 2026 21:49 Savaşan “Karma oy sistemi suistimal edilerek ‘sektör’ oluşturuldu" 10 Eyl 2026 21:21