Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak” Maviş “Statükodan daha iyisini hak ediyoruz” KTMMOB önceki genel başkanlarından Bektaş Göze son yolculuğuna uğurlandı Trump 7 Temmuz'da Ankara'ya gidecek ARUCAD ile Pen Research Institute iş birliği protokolü imzaladı Pakistan'da yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada 40 kişi öldü TÜİK haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Letimbiotis "Amacımız çoklu konferansın bu yaz toplanması" "Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri" ile "Hizmet Onur Ödülleri" töreni yapılacak Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Hamaney için devlet töreni düzenleniyor KHK, I. Derece Servis Sorumlu Hemşiresi terfi sınavı sürecini yeniden başlattı Güney'de Şap hastalığına aşı zorunluluğu getirildi Hayvan varlıklarına ait güncel beyan süresi uzatıldı Küresel piyasalarda istihdam iyimserliği ve teknoloji baskısı Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’nda keşif amaçlı ilk deneme uçuşu gerçekleştirildi Köroğlu "2018'de yürürlüğe giren AB ile uyumlu sistemden vazgeçilmek isteniyor" Netflix yıldızı milletvekili oldu Manfred Weber "Kıbrıs sorunu Avrupa'nın meselesidir" Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak” Maviş “Statükodan daha iyisini hak ediyoruz” KTMMOB önceki genel başkanlarından Bektaş Göze son yolculuğuna uğurlandı Trump 7 Temmuz'da Ankara'ya gidecek ARUCAD ile Pen Research Institute iş birliği protokolü imzaladı Pakistan'da yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada 40 kişi öldü TÜİK haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Letimbiotis "Amacımız çoklu konferansın bu yaz toplanması" "Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri" ile "Hizmet Onur Ödülleri" töreni yapılacak Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Hamaney için devlet töreni düzenleniyor KHK, I. Derece Servis Sorumlu Hemşiresi terfi sınavı sürecini yeniden başlattı Güney'de Şap hastalığına aşı zorunluluğu getirildi Hayvan varlıklarına ait güncel beyan süresi uzatıldı Küresel piyasalarda istihdam iyimserliği ve teknoloji baskısı Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’nda keşif amaçlı ilk deneme uçuşu gerçekleştirildi Köroğlu "2018'de yürürlüğe giren AB ile uyumlu sistemden vazgeçilmek isteniyor" Netflix yıldızı milletvekili oldu Manfred Weber "Kıbrıs sorunu Avrupa'nın meselesidir"
Dolar
Euro
Sterlin

Cumhurbaşkanı Tatar, GİAD’ın 23. Dönem Olağan Genel Kurulu’na katıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Cumhurbaşkanı Tatar, GİAD’ın 23. Dönem Olağan Genel Kurulu’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği’nin Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda düzenlenen 23. Dönem Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genel kurulda yaptığı konuşmada, KKTC’nin büyük bir devinim içerisinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, büyük bir dirençle engelleri aşmak için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, her türlü sıkıntının aşılması için bazı uygulamaların başlatıldığını dile getirerek sınır kapılarında, yoğunluk olmaması adına daha fazla giriş ve çıkışa izin verilmesi için gerekenin yapılacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;

“Birtakım kısıtlamalar olabilir fakat pandemiden sonra artık bu olumsuzlukları fırsata çevirmemiz lazım. Biz genç iş adamlarımıza ve genç iş kadınlarımıza güveniyoruz. KKTC çok tecrübelerden geçip bugünlere kadar gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nden kablo ile elektrik almamız, çok önemlidir. Burası bir turizm adasıdır ve burada akaryakıtla enerji olmaz. Bu, çevre kirliliğine yol açmaktadır. KKTC’nin evrensel ve çağdaş değerlere sahip çıkma adına gösterdiği hürmet, bizi de dünyanın gözü önünde daha değerli bir noktaya taşıyacaktır, bu önemlidir. Akaryakıtla enerji elde etmek çağ dışıdır, pahalıdır, kalitesizdir ve sürdürülebilir değildir. Kablo ile elektrik geldiğinde KKTC’nin enerji sorunu aşılmış olacaktır. Bu, hükümetin en büyük ödevi haline gelmiştir. Bizim için en büyük hedef, çağdaş uygulamalarla turizmi geliştirmektir. Turizm gelişirken öğrenci akışı da devam edecektir.

Bunlarla birlikte hafif sanayi, yerli sanayi ve şu anda KKTC’nin güvenli zemininde inşaat sektöründeki gelişmeler çok önemlidir. KKTC’ye güvenip yatırım yapanlar, bütün yaşananları dünyada yansıtmaktadır. Bu da KKTC’nin algısına büyük bir katkı yapmaktadır.

Şimdi yürüttüğümüz siyaset, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle egemen eşitlik temelindedir ve eşit uluslararası statümüzün kabul görmesi önemlidir. Rumlar ne kadar egemense biz de o kadar egemeniz.

Bu coğrafyadaki güvenliğimiz ve doğal kaynaklar ile ilgili hakkımızı korumada bu siyaset, KKTC’nin zeminini güçlendirmektedir. Bu güçlü zemin üzerinde ekonominin geliştirilmesi çok daha istikrarlı bir şekilde gerçekleşecektir. Zaman içerisinde bunu göreceğimize inanmaktayım. Çünkü güven ve istikrar gelişmeyi getirir, özgüveni getirir. Yatırım, yatırımı tetikler ve ölçek ekonomisi o zaman çalışmaya başlar.”

Benzer haberler

Featured
Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi 2026-07-03 14:06:31 Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak” 2026-07-03 13:57:00 Maviş “Statükodan daha iyisini hak ediyoruz” 2026-07-03 13:53:18 KTMMOB önceki genel başkanlarından Bektaş Göze son yolculuğuna uğurlandı 2026-07-03 13:48:08 Trump 7 Temmuz'da Ankara'ya gidecek 2026-07-03 13:43:21 ARUCAD ile Pen Research Institute iş birliği protokolü imzaladı 2026-07-03 13:36:23 Pakistan'da yolcu otobüsünün uçuruma yuvarlandığı kazada 40 kişi öldü 2026-07-03 12:56:57 TÜİK haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! 2026-07-03 12:53:58 Letimbiotis "Amacımız çoklu konferansın bu yaz toplanması" 2026-07-03 12:50:01