Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir” Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz” Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet” Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı GSI: Abeille Marengo yarın çalışmalara başlıyor Sinirlioğlu Kıbrıs meselesinde izleyeceği politika hakkında da konuştu Genel ve yerel seçimler için ad çekme yarın yapılacak Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak Üçlü görüşme yarın yapılacak Son 24 saatte en fazla yağış alan yerler açıklandı Üstel “Koşulsuz bedelli askerlik için yasa önerisini ilk oturumda Meclis’e sunacağız” Zeytinyağı üretiminde kayıt dönemi başladı: Değirmene giden her ürün kayıt altına alınacak Arıklı "Yoruma açık seçim maddeleri düzeltilmeli" CTP, Gören’in adaylığına ilişkin YSK kararını değerlendirdi Japonya'da deprem: 20'den fazla kişi yaralandı Hristodulidis'ten Güney Kıbrıs'taki "İngiliz üslerinin sömürgeci mirasına son verilmesi" çağrısı Nöbetçi eczaneler (8 Kasım 2026) Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir” Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz” Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet” Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı GSI: Abeille Marengo yarın çalışmalara başlıyor Sinirlioğlu Kıbrıs meselesinde izleyeceği politika hakkında da konuştu Genel ve yerel seçimler için ad çekme yarın yapılacak Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak Üçlü görüşme yarın yapılacak Son 24 saatte en fazla yağış alan yerler açıklandı Üstel “Koşulsuz bedelli askerlik için yasa önerisini ilk oturumda Meclis’e sunacağız” Zeytinyağı üretiminde kayıt dönemi başladı: Değirmene giden her ürün kayıt altına alınacak Arıklı "Yoruma açık seçim maddeleri düzeltilmeli" CTP, Gören’in adaylığına ilişkin YSK kararını değerlendirdi Japonya'da deprem: 20'den fazla kişi yaralandı Hristodulidis'ten Güney Kıbrıs'taki "İngiliz üslerinin sömürgeci mirasına son verilmesi" çağrısı Nöbetçi eczaneler (8 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

CTP'nin adayı Sami Özuslu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
CTP'nin adayı Sami Özuslu
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 25 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek ara seçimdeki adayı Sami Özuslu oldu.

CTP Parti Meclisi’nin Ara Seçimi değerlendirerek, tüzük gereği başvuru sürecinin açılmasının ardından, tek başvuruyu yapan Sami Özuslu CTP’nin adayı oldu.

SAMİ ÖZUSLU KİMDİR?

1968 Limasol/Kıbrıs doğumludur. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo TV lisans ve Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans eğitimi gördü. 1992 yılından bu yana Kıbrıs’ta gazetecilik yapmaktadır. 1999-2022 yılları arasında, kurucusu olduğu Kanal SİM TV’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü.

Halen Kanal SİM’de hafta içi her sabah yayımlanan “Sabah Kahvesi” adlı haber/yorum programının yapımcısı ve sunucusudur. Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde iki dönem başkanlık yaptı, hala yönetim kurulu üyesidir. Kıbrıs’ta federal çözüm ile bütün Kıbrıs’ın AB üyesi olmasına açık destek veren iki toplumlu Avrupalı Gazeteciler Derneği-Kıbrıs adlı oluşumun aktif üyesidir. Sürekli Basın Kartı ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) kartı sahibidir.

Çeşitli dönemlerde üniversitelerin iletişim fakültelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak sorumluluk üstlenmiştir. Aralarında AB, AP, AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği, Friederich Ebert Vakfı gibi uluslararası kuruluşların da yer aldığı çok sayıda konferans ya da panelde konuşmacı olarak yer almıştır. “Ankara’ya Kafa Tutan Adam” ve “Uçakla Gelen Altı Tabut” adlı kitapları yayımlanmıştır. “Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” ve “Uçakla Gelen Altı Tabut” belgesellerinin yapım ve yönetimini üstlenmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Benzer haberler

Featured
Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir” 8 Kas 2026 13:53 Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz” 8 Kas 2026 13:46 Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet” 8 Kas 2026 13:39 Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli 8 Kas 2026 13:34 Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” 8 Kas 2026 13:25 İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu 8 Kas 2026 13:17 GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı 8 Kas 2026 13:12 GSI: Abeille Marengo yarın çalışmalara başlıyor 8 Kas 2026 12:41 Sinirlioğlu Kıbrıs meselesinde izleyeceği politika hakkında da konuştu 8 Kas 2026 12:33