Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”
Dolar
Euro
Sterlin

CTP Milletvekili Candan ve UBP Milletvekili Saner, AKPA toplantısına katıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
CTP Milletvekili Candan ve UBP Milletvekili Saner, AKPA toplantısına katıldı

Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersan Hamza Saner, Strazburg’ta gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Kış Dönemi Genel Kurul toplantılarına katıldı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, 21-25 Ocak tarihlerindeki genel kurul oturumuna katılan Cumhuriyet Meclisi heyeti, Siyasi İşler ve Demokrasi, Kültür ve Eğitim, Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler, Sosyal İşler ile Eşitlik ve Ayrımcılığın Önlenmesi Komitelerinin toplantılarında da yer aldı. 22 Ocak’ta yapılan Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi toplantısına da katılan Candan ve Saner, Yunan Milletvekili Venizelos’un raportörlüğünü yaptığı “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarının Uygulanması 10. Raporu: Türkiye ve Ukrayna” başlıklı rapora ilişkin oturumu takip etti. Ersan Saner, rapora ilişkin eleştirisinde, Kıbrıs’a dair bilgilerde sadece Kıbrıslı Rumların mağduriyetlerine yer verildiğini belirtti. Kıbrıslı Türklerin mülkiyet hak ihlalleriyle 1974 öncesi Kıbrıslı Türk kayıp şahısların dile getirilmediğini kaydeden Saner, halen kayıp olan Cengiz Ratip’in bir milletvekili olduğunu ve tüm bu gerçeklerin raporda yer almadığını dile getirdi. Armağan Candan da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin mağduriyetlerine yer verilmemesinin raporda ciddi bir eksiklik olduğunu vurguladı. Candan, Kıbrıslı Türk kayıp vakalarının 1974 öncesinde yaşandığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Candan, Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Siyasi Grup toplantılarına, Ersan Saner de Avrupa Muhafazakarlar Grubu toplantısına katıldı. Cumhuriyet Meclisi heyeti ayrıca ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Heyete temasları sırasında Strazburg Temsilcisi Növber Ferit Veçhi, Cumhuriyet Meclisi Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Yasa Yeşilada ve İkinci Sekreter Deniz Kalyoncu eşlik etti. Yarın sona erecek Genel Kurul oturumu sonrası Cumhuriyet Meclisi heyeti yurda dönüş yapacak. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) 2026-06-14 08:33:00 Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi 2026-06-13 21:45:00 Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00