CTP kurucularından Ahmet Mithat Berberoğlu anılıyor

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi kurucularından ve ilk genel başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu, ölümünün 20’nci yıl dönümünde bugün saat 10.00’da Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenecek törenle anılacak.
Bugün ayrıca Kıbrıs Türk toplumuna sadece politikada değil, sosyal ve kültürel alanda da hizmet eden merhum Berberoğlu’nun adının verildiği Girne’deki meydana da isim tabelası takılacak.
Berberoğlu’yla ilgili anma etkinlikleri hakkında TAK’a açıklama yapan yakın arkadaşı Fadıl Çağda, saat 10.00’da mezarı başındaki anma töreninin ardından saat 12.00’de Leymosun Kültür Evi’nde toplanacaklarını, ailesi tarafından Limasol-Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı’na çelenk konulacağını ve buradaki meydana “Ahmet Mithat Berberoğlu Meydanı” adının verildiği tabelanın, Berberoğlu’nun kızı Ayşen Berberoğlu tarafından asılacağını söyledi.
Benzer haberler
Featured
Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek
Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir”
Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor”
Trafik denetimlerinde 354 sürücü rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı
Gemi kazası faciasında 7. gün: Kayıp 16 kişi aranıyor
Hristodulidis "Büyük enerji şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz"
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı
Trump barış masasına dönüyor: Putin ve Zelenski'ye yeni teklif yolda
Tahsin Öksüz hayatını kaybetti


