Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi Güzelyurt'da Leman Sam rüzgarı esti Karaoğulları "Atatürk Öğretmen Akademisi'nin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz" Nöbetçi eczaneler (20 Haziran 2026) İran'dan Hürmüz Boğazı için yeni kurallar: 60 gün ücret alınmayacak Afrika, dünyanın en büyük yerinden edilme krizlerinin merkezinde Dinçyürek “İşitme becerisinin korunması önemli, erken tanı ve tedavi kritik rol oynuyor” Her Daim Doğa Dostları'ndan Deniz Şebboy'larını koruma çağrısı Güney Kıbrıs’ta ilk kez ve çok miktarda afyon haşhaşı ele geçirildi Dünya Kupası'nın yeni fenomeni: Milli takım forması giydi, ülkenin yıldızı oldu Palmas “Yerli savunma sanayi Milli Muhafız Ordusu’nu takviye için üretim yapabilir” En fazla yağış Mallıdağ'da 10 dönüm anız ile 20 dönümlük arazi kül oldu! Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi Güzelyurt'da Leman Sam rüzgarı esti Karaoğulları "Atatürk Öğretmen Akademisi'nin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz" Nöbetçi eczaneler (20 Haziran 2026) İran'dan Hürmüz Boğazı için yeni kurallar: 60 gün ücret alınmayacak Afrika, dünyanın en büyük yerinden edilme krizlerinin merkezinde Dinçyürek “İşitme becerisinin korunması önemli, erken tanı ve tedavi kritik rol oynuyor” Her Daim Doğa Dostları'ndan Deniz Şebboy'larını koruma çağrısı Güney Kıbrıs’ta ilk kez ve çok miktarda afyon haşhaşı ele geçirildi Dünya Kupası'nın yeni fenomeni: Milli takım forması giydi, ülkenin yıldızı oldu Palmas “Yerli savunma sanayi Milli Muhafız Ordusu’nu takviye için üretim yapabilir” En fazla yağış Mallıdağ'da 10 dönüm anız ile 20 dönümlük arazi kül oldu!
Dolar
Euro
Sterlin

"CTP kapsamlı federal çözüme doğru adımlarını yoğunlaştıracaktır"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"CTP kapsamlı federal çözüme doğru adımlarını yoğunlaştıracaktır"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CTP Basın Bürosu tarafından yayımlanan mesajda, “CTP gerek Kıbrıs’ta, gerekse dünyada barış için uzun soluklu yoluna devam ederken, bu amaçla toplumlar arası yakınlaşmaya, güven yaratıcı önlemlere ve kapsamlı federal çözüme doğru adımlarını yoğunlaştıracaktır. Kıbrıs’ta barış, her iki toplumun haklı ve meşru talebidir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kıbrıs’ta ve dünyada barışın bugün her zamankinden daha anlamlı ve yaşamsal bir talep haline geldiğine, barış içinde bir arada yaşama imkânını tehdit eden girişimlerin her zamankinden de fazla dayanışma ve birlik içinde mücadele edilmesini zorunlu kıldığına işaret edildi.

“Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü bölgedeki bütün ilişkileri zehirleyen temel unsurdur” denilen açıklamada, bugün çözüm adına ortaya atılan “iki devletli çözüm” tezinin çözümü değil, çözümsüzlüğü ve ayrılıkçılığı körüklediği öne sürülerek, çözümsüzlüğün Kıbrıs Türk toplumuna hiçbir faydası olmadığı üzerinde duruldu.

Açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası toplum ve uluslararası hukuk içerisinde onurlu bir şekilde yer almak istediğine değinilerek, “Kıbrıs’ta barış adına yapılacak her girişimin ve toplumların hassasiyetlerini dikkate alarak atılacak her adımın, toplumu bu hedeflere yaklaştıracağına, aksi adımların ise toplumu dünyadan soyutlayacağına ve sonu bilinmez mecralara sürükleyeceğine” dikkat çekildi.

Kalıcı, adil ve karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümün, adanın ve bölgenin istikrar, huzur ve güvenlik modeli olacağı, bu nedenle Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kararlılıkla barışı savunmaya devam edeceği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

“1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle barışı tüm Kıbrıs’ta dünyada hakim kılana kadar yılmadan mücadele edeceğimizi yineler, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Barış Günü ilan edilen 1 Eylül’de, küresel ateşkesin bir gün değil her gün için ilan edildiği, silahların gömüldüğü bir dünya dilediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.”

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir 2026-06-20 18:21:00 Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı 2026-06-20 17:48:00 Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı 2026-06-20 17:40:00 AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi 2026-06-20 17:13:00 Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu 2026-06-20 16:54:00 Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! 2026-06-20 14:56:00 Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi 2026-06-20 14:49:00 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi 2026-06-20 14:32:00 YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi 2026-06-20 14:29:00