Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?"
Dolar
Euro
Sterlin

CTP Kadın Örgütü "“İnsan ticareti ve kadın sömürüsüne son verecek somut adımlar atın”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
CTP Kadın Örgütü "“İnsan ticareti ve kadın sömürüsüne son verecek somut adımlar atın”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, hükümete, sorumluluk alarak “insan ticaretine ve kadın sömürüsüne” son verecek somut adımlar atma çağrısında bulundu.

CTP Kadın Örgütü tarafından yapılan açıklamada, yetkililer, vicdana, hukuka ve insan haklarına uygun hareket etmeye davet edildi.

Alayköy’de faaliyet gösteren bir gece kulübünde çalışan bir kadının ölümü üzerine yapılan açıklamada, bu ölümün “sistematik şiddetin ve sömürünün kanlı bir sonucu” olduğu belirtildi.

Açıklamada, gece kulüplerinde çalışan kadınların, “taciz, kötü muamele ve insanlık dışı şartlara maruz kaldığı” savunularak, yetkililerin bu konuda yapılan uyarılara ve çağrılara “kulaklarını tıkadığı, insan ticaretine ve sömürüye göz yumduğu” iddia edildi.

Açıklamada, “Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü olarak, bu korkunç olay karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Kadınların alınıp satıldığı, zorla çalıştırıldığı ve yaşam haklarının ellerinden alındığı bu düzenin devam etmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine de yer verildi.

Meclis’te ve sokakta mücadelenin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, “Kadınlar yalnız değildir. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” denildi.

Benzer haberler

Featured
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00 ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü 2026-06-09 21:46:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) 2026-06-09 21:37:00 DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" 2026-06-09 21:26:00 Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti 2026-06-09 21:21:00 “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı 2026-06-09 21:14:00 Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı 2026-06-09 21:10:00 Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek 2026-06-09 21:06:00 EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00