CTP Enerji Komitesi "İş bilmezlik, denetimsizlik ve siyasi çıkar uğruna halkın sağlığı ve çalışanların canı hiçe sayıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Enerji Komitesi, Kıb-Tek Teknecik Santrali’nde dört görevlinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması konusunda hükümeti eleştirerek, "Halkın sağlığı, güvenliği ve kurumların itibarı daha fazla kurban edilemez. Sorumluluk alın ve işgal ettiğiniz makamları derhal terk edin.” çağrısı yaptı.
CTP Enerji Komitesi’nden yapılan açıklamada, Kıb-Tek Teknecik Santrali’nde dün sabah saatlerinde "gaz sızıntısı" yaşandığı savunularak, üç kurum personeli ile bir temizlik görevlisini hastanelik olduğu belirtildi.
Konunun "üstünkörü ele alındığı ve gerçek nedenin ortaya çıkması için ileri tetkik yapılmadığı" savunulan açıklamada, “Geçiştirilmeye çalışılan bu olay, yine dönüp dolaşıp skandal ihalelere ve kirli bağlantılara dayanıyor.” iddiasında bulunuldu.
Santraldeki klorun bertaraf edilmesine yönelik açılan ihaleyi alıp iş yapması için alt taşeron gönderen firmanın bir süre önce konkordato ilan ederek çalışmalarını durdurduğu kaydedilen açıklamada konu mahkemelik olduğu için yarım kalan işi tamamlaması amacıyla "yetersiz ekip" yollandığı savunuldu.
Açıklamada, "Bunun sonucunda dört çalışan ölümle burun buruna geldi. Şans eseri doğrudan klor yerine çamaşır suyu etkisine maruz kaldılar. Peki ya doğrudan klor olsaydı? Ortaya çıkacak bedel ödenebilir olur muydu?” ifadelerine yer verildi.
Yaşanan olayla ilgili yönetime eleştirilerde bulunulan açıklamada, "iş bilmezlik, denetimsizlik ve siyasi çıkar uğruna halkın sağlığı ve çalışanların canının hiçe sayıldığı" iddia edildi.
Açıklamada, Başbakanın konuya ilişkin açıklaması da eleştirilerek, yaşananların "EL-SEN üyelerinin sabotajı olarak nitelenmesinin kabul edilemez olduğu" kaydedildi. Açıklamada, "Halkın sağlığı, güvenliği ve kurumların itibarı bu beceriksizliğe daha fazla kurban edilemez. Sorumluluk alın ve işgal ettiğiniz makamları derhal terk edin.” denildi.
Benzer haberler
Featured
DAÜ-SEN’den Çavuşoğlu’nun istihdam açıklamasına yanıt
Res-Bir “Kapıları kapatmak değil, hayatı ucuzlatmak çözüm”
Serdaroğlu’ndan dikkat çeken iddia “Partilinin talebiyle anne personel Güzelyurt’a gönderildi”
Çavuşoğlu'ndan sendika sözcülerine “Mesele vurmaksa, doğrulardan vazgeçebilecek kadar hırslılar”
Besim "Yasada iadenin nedenlerine uygun bir düzenleme yapılmadı”
KTOEÖS, Gazimağusa merkez ve çevre okullarda grev ve eylem yaptı
Üstel “hukuksuzluk ve adaletsizlik” yapıldığı yönündeki ifadelere tepki gösterdi
Taçoy “Çalışanımızın iş sağlığı ve güvenliği için gereken tüm tedbirleri almaya mecburuz”
Oğuz “Partizanlık yapıldığı yönündeki eleştirileri kabul etmiyorum"



