CTP, Antalya Diplomasi Forumu’na katılacak

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Sıla Usar İncirli ile Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros, 17-19 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan, T.C. Dışişleri Bakanlığı davetiyle Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere, Antalya’da olacak.
CTP heyeti, forum kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda bölgesel gelişmeler, Doğu Akdeniz jeopolitik ve jeostratejik ilişkileri çerçevesinde Kıbrıs sorunu ve uluslararası ilişkilerde diyaloğun güçlendirilmesi başlıklarında temaslarda bulunacak. Parti, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümünde çok taraflı diplomasiye, diyalog ve uzlaşı kültürünün geliştirilmesine özel bir önem affediyor. Bu bağlamda, forum süresince uluslararası temsilciler, siyasetçiler ve düşünce kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek görüşmelerde, Kıbrıs Türk toplumunun hak ve çıkarları ile barış, istikrar ve iş birliği vizyonu güçlü bir şekilde dile getirilecek.
Cumhuriyetçi Türk Partisi, uluslararası platformlarda etkin ve yapıcı bir rol üstlenmeye, Kıbrıs’ta ve bölgede kalıcı barış hedefi doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.
Benzer haberler
Featured
Papa 14. Leo, akciğerinde kitle tespit edildiğini ve ameliyat olacağını açıkladı
Isaias Kasırgası ABD'yi saatte 165 kilometreyle vurdu,4 kişi hayatını kaybetti
Rusya ve Ukrayna enerji ateşkesinde anlaştı
Küresel ekonominin sorunları IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantılarında Bangkok'ta ele alınacak
BM "Cibuti açıklarındaki gemi kazasında 109 kişi hayatını kaybetti ve 116'dan fazla kişi kayıp"
Serra Menekay’ın “Köklerden Dallara” isimli tarih kitabının tanıtımı yapıldı
KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarında öğleden sonra greve gidecek
İstanbul’da hissedilen bir deprem daha meydana geldi
CTP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’nda oy verme işlemi 21.00’e kadar sürecek



