Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı YKP "Guterres’in söylediği Kıbrıslıların günlük hayatını etkileyecek adımların atılmasının çok çok uzağındayız" İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor Gönüllü çevreciler plajlarda temizliklere devam ediyor Küçük yaştan itibaren adını tarihe yazdıran minik motosikletçi Zayn Sofuoğlu dizide rol alacak 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali Leman Sam konseriyle başladı Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık" Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti En son hava durumu tahminleri (29 Ağustos 2026) 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli” ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı YKP "Guterres’in söylediği Kıbrıslıların günlük hayatını etkileyecek adımların atılmasının çok çok uzağındayız" İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor Gönüllü çevreciler plajlarda temizliklere devam ediyor Küçük yaştan itibaren adını tarihe yazdıran minik motosikletçi Zayn Sofuoğlu dizide rol alacak 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali Leman Sam konseriyle başladı Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık" Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti En son hava durumu tahminleri (29 Ağustos 2026) 15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026) Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor" Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık" Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı! Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu Onalt “Üretici yok olursa ülke ithalata mahkum olur” Yılmaz “Üreticiyi mağdur etmeyecek yatırımlar çok kıymetli”
Dolar
Euro
Sterlin

“Çözümsüz geçen zaman tüm Kıbrıslıların aleyhine”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Çözümsüz geçen zaman tüm Kıbrıslıların aleyhine”
Reklam

Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs'ta “çözümsüz geçen zamanın tüm Kıbrıslıların aleyhine olduğunu” söyledi.

Sol Hareket’ten yapılan açıklamaya göre Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Korkmazhan, Güney Kıbrıs’taki AKEL partisinin davetlisi olarak 4-7 Aralık tarihlerinde bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum örgüt temsilcileriyile birlikte Brüksel’e giderek, bazı temaslarda bulundu ve Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen “Kıbrıslı Türkler ve AB-Kıbrıs’ın Yeniden Birleşmesine İlişkin Perspektifler” başlıklı toplantıya katıldı.

Brüksel’deki temas ve toplantılarda, “Avrupa Birliği’nin erken federal çözüm ve birleşik Kıbrıs mücadelesine destek olması gerektiğini, Kıbrıslıların yeniden birleşmiş bir ülkede, barış içinde yaşamak istediklerini” belirten Korkmazhan, esas görevin “Kıbrıs çözüm güçlerine” düştüğünü belirtti.

“Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, tüm çözüm güçlerinin alışılmış yöntemleri ve mücadele biçimlerini sorgulamaları ve yeni yollar denemeleri gerektiği” görüşünü dile getiren Korkmazhan, “Kıbrıslılar olarak, temas ve diyalog kurmanın ötesine geçmeli, nasıl bir çözüm, nasıl bir ortak vatan istediğimizi tasarlamalı ve ortak mücadeleyi büyütmeliyiz. Yabancı ülkelerin ve toplum liderlerinin insafına bırakacağımız bir süreç Kıbrıs’ı erken çözüme taşımayacaktır. Bu gerçeği Crans Montana’da yaşayarak gördük” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs sorununun çözüm çerçevesinin belli olduğunu, BM parametreleri ve Guterres Çerçevesi’nin sorunu çözüm eşiğine getirdiğini” kaydeden Korkmazhan, “Yapmamız gereken, Kıbrıs çözüm güçleri olarak, bürokratik müzakere süreçlerine alternatif ve paralel müzakere ve çözüm süreçleri yaratmak, çözümü kendi kalemimiz ile yazmaktır. Bu bağlamda, çözüm yanlısı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımını sağlayacağımız çözüm komisyonları oluşturmalı ve halk olarak sürece müdahale de bulunmalıyız” dedi.

“Sol Hareket’in erken federal çözüm ve ortak vatan mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini” belirten Korkmazhan, her platformu bu yönde değerlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Benzer haberler

Featured
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı 29 Ağu 2026 10:59 YKP "Guterres’in söylediği Kıbrıslıların günlük hayatını etkileyecek adımların atılmasının çok çok uzağındayız" 29 Ağu 2026 10:34 İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor 29 Ağu 2026 10:28 Gönüllü çevreciler plajlarda temizliklere devam ediyor 29 Ağu 2026 09:48 Küçük yaştan itibaren adını tarihe yazdıran minik motosikletçi Zayn Sofuoğlu dizide rol alacak 29 Ağu 2026 09:20 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali Leman Sam konseriyle başladı 29 Ağu 2026 09:03 Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık" 29 Ağu 2026 08:49 Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti 29 Ağu 2026 08:45 En son hava durumu tahminleri (29 Ağustos 2026) 29 Ağu 2026 08:32