Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
CTP, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişiklikleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı Ambardaki elektrik panosu yangına neden oldu! Piyanist Hasan Minalay'dan İspanya'da ikincilik Bu sabah meydana gelen kazanın detayları açıklandı! Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi 6. yılını kutluyor Akdeniz'de deprem! Borsa haftanın son gününe yüzde 0,21 yükselişle başladı Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan üçlü savunma anlaşması imzalayacak KARK, “Arama Kurtarma Köpekleri Çalıştayı” 11 – 13 Ağustos arası yapılacak Öztürkler “Karma oyun kaldırılmasını destekliyorum" Akpınar “KKTC’nin güvenlik politikalarını bütüncül bir yaklaşımla yeniden değerlendirmesi gerekiyor” SpaceX roket enkazının çarptığı Ay'ın görüntüleri paylaşıldı Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu yeni döneme hazır Kazada hayatını kaybeden şahsın ismi açıklandı! Yapay zeka tamamen yeni virüsler tasarlamak için kullanıldı Altın fiyatlarında sürpriz savaş fiyatlaması Meta'ya çocuk güvenliği davasında rekor ceza: 567 milyon dolar ödeyecek Döviz kurlarında son durum (7 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (7 Ağustos 2026) Geçitköy’de feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti! CTP, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişiklikleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı Ambardaki elektrik panosu yangına neden oldu! Piyanist Hasan Minalay'dan İspanya'da ikincilik Bu sabah meydana gelen kazanın detayları açıklandı! Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi 6. yılını kutluyor Akdeniz'de deprem! Borsa haftanın son gününe yüzde 0,21 yükselişle başladı Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan üçlü savunma anlaşması imzalayacak KARK, “Arama Kurtarma Köpekleri Çalıştayı” 11 – 13 Ağustos arası yapılacak Öztürkler “Karma oyun kaldırılmasını destekliyorum" Akpınar “KKTC’nin güvenlik politikalarını bütüncül bir yaklaşımla yeniden değerlendirmesi gerekiyor” SpaceX roket enkazının çarptığı Ay'ın görüntüleri paylaşıldı Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu yeni döneme hazır Kazada hayatını kaybeden şahsın ismi açıklandı! Yapay zeka tamamen yeni virüsler tasarlamak için kullanıldı Altın fiyatlarında sürpriz savaş fiyatlaması Meta'ya çocuk güvenliği davasında rekor ceza: 567 milyon dolar ödeyecek Döviz kurlarında son durum (7 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (7 Ağustos 2026) Geçitköy’de feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti!
Dolar
Euro
Sterlin

"Covid-19 pandemisi yanında, ruhsal bozukluk pandemisi de yaşanıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Covid-19 pandemisi yanında, ruhsal bozukluk pandemisi de yaşanıyor"

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “bir tarafta Asya bebek için çare arayanlara devlet terörü uygulandığını, trafik kazalarında suçsuz insanların öldüğünü, intiharlar yaşandığını, halkın zamlarla umutsuzluğa itildiğini ve döviz kıskacında ezildiğini, bir tarafta da iktidar partilerinin kendi siyasi çıkarları ve saray yapmayla meşgul olduğunu” ileri sürdü.

TKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Çakıcı, “Bir kişi için saray yapıp yığınla para harcanacağına bir çocuğun kurtarılması için para harcanmalıdır" dedi.

Bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakıcı, çok zor bir dönemden geçildiğinin ve trajik olaylar yaşandığını, Asya Bebek olayında olduğu gibi insanların hayatlar için mücadele ederken hak arama mücadelesinde darp edilir hale geldiklerini, devletin çocuğa yardım elini uzatması gerektiğini söyledi.

İnsan haklarının en temel kriterlerinden biri olan hayatta kalma hakkı olduğunu vurgulayan Çakıcı, bir çocuk için yaşam hakkı yanında çocuğun beslenme, barınma, sağlık hizmetine ulaşımı gibi temel haklarının Asya Bebek için de geçerli olduğunu, devletin buna el atması gerektiğini belirtti.

“COVID-19 PANDEMİSİNİN YANINDA, RUHSAL BOZUKLUK PANDEMİSİ DE YAŞANIYOR”

Çakıcı, ülkede son dönemde meydana gelen alkollü trafik kazalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İnsanların Covid-19 riski yaşarken psikolojik bir travma geçirdiklerini belirten Çakıcı, insanlığın bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığını, bununla birlikte bir takım ruhsal rahatsızlıklar yaşadıklarını, şüphe, depresif belirtiler, moral bozukluğu, çökkünlük ve buna bağlı olarak da istatistiklere yansıyan ruhsal bozukluklarda yaşanan artışlara işaret etti.

Çakıcı, dünyada şu anda sadece Covid-19 pandemisi değil, ruhsal bozuklukların arttığı bir pandemi daha yaşandığını kaydederek, ülkede pandemi sürecinde alkol ve uyuşturucu kullanımında meydana gelen artışa dikkat çekti.

Çakıcı, alkol ve uyuşturucu kullanımının artmasının suç oranlarının artmasına da yol açtığını belirtti.

“MECLİS 1 EKİM’DE BU HÜKÜMETLE AÇILAMAYABİLİR”

Programda seçim tarihi konusunda sorulan soruya karşılık da konuşan Çakıcı, seçimin Nisan ayında yapılacak gibi görünmesine karşın UBP Kurultayı’nın belirleyici olacağını gördüğünü kaydetti.

Başbakan Ersan Saner'in Kurultay’ı kaybetme ihtimalini sezmesi halinde, erken seçim çağrısında bulunma ihtimali olduğundan söz eden Çakıcı, Meclis'in 1 Ekim'de bu hükümetle açılamayabileceğini söyledi.

Çakıcı, seçime sol partilerin birleşerek girmesi konusunda bir arzusu olduğunu ifade ederek, özellikle TKP ve TDP'nin toplumsal menfaat için ittifak yapabileceğini ancak TDP kanadının sosyal bir görüşmeden bile uzak durmasını anlamakta zorlandığını kaydetti.

Sol partilerin birleşerek seçime girmesi halinde büyük bir güç olarak kilit parti olarak hükümette olunabileceğini belirten Çakıcı, eğer bu ittifakı gerçekleştiremezlerse de TKP’nin mümkün olduğu ölçüde güç birliği yaparak seçime gireceğini ve ülke insanının kendilerine vereceği yetki sayesinde ülkede reformlara imza atmaya kararlı olduklarını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
CTP, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişiklikleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı 7 Ağu 2026 11:33 Ambardaki elektrik panosu yangına neden oldu! 7 Ağu 2026 11:30 Piyanist Hasan Minalay'dan İspanya'da ikincilik 7 Ağu 2026 11:27 Bu sabah meydana gelen kazanın detayları açıklandı! 7 Ağu 2026 11:24 Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi 6. yılını kutluyor 7 Ağu 2026 11:07 Akdeniz'de deprem! 7 Ağu 2026 11:04 Borsa haftanın son gününe yüzde 0,21 yükselişle başladı 7 Ağu 2026 10:58 Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan üçlü savunma anlaşması imzalayacak 7 Ağu 2026 10:56 KARK, “Arama Kurtarma Köpekleri Çalıştayı” 11 – 13 Ağustos arası yapılacak 7 Ağu 2026 10:53