Çok sayıda bölge sular altında kaldı

Voice Kıbrıs Haber
Meksika’nın kuzeybatı kıyılarında etkili olan Nora Kasırgası, saatte 130 kilometre hıza ulaşarak şiddetli rüzgar ve yağışa neden oldu. Çok sayıda bölge sular altında kaldı.
Meksika’da kategori 1 seviyesine yükselen Nora Kasırgası, Jalisco’nun 50 kilometre güneybatısına ve Baja California eyaletinin ise kuzeyine doğru hareket ediyor.
Yetkililer, şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle birçok bölgenin sular altında kaldığını belirterek, acil durumlar için tahliye çalışmaları planlandığını açıkladı.
Meksika’nın Veracruz ve Grace eyaletlerinde, 22 Ağustos’ta etkili olan Grace tropik fırtınası nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetmişti.
Kuzey Pasifik’te kasırga mevsimi olarak bilinen yaz mevsiminin 2’nci ve 3’üncü tropik fırtınaları geçmiş yıllarda çok sayıda can kaybına neden olmuştu.
(BRT)
Benzer haberler
Dünya
Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız"
Trump "İran ile geçici mutabakat sona erdi"
Doğu Avrupa liderlerinden NATO'ya "Rusya'ya karşı birlik ve caydırıcılık" çağrısı
Rutte "ABD'nin İran'a güçlü bir yanıt vermesi gerekli"
Çin'de meydana gelen heyelanda ölü sayısı 21'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 685'e yükseldi
Danimarka "Grönland satılık değil" mesajını yineledi
New York'ta 37 katlı binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle yollar kapatıldı
Prens Harry, Daily Mail gazetesine açtığı davayı kaybetti



