Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Ertuğruloğlu, Hakan Fidan'la görüştü Nöbetçi eczaneler (6 Kasım 2026) İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi Başbakan Üstel, Hakan Fidan’ı kabul etti 2026 YKS Giriş Sınavları ile puan türlerine göre ilk beşe giren ve Başarı Bursu almaya hak kazanan öğrenciler açıklandı Mevlevi'de havan atışı yapılacak Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Ertuğruloğlu, Hakan Fidan'la görüştü Nöbetçi eczaneler (6 Kasım 2026) İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi Başbakan Üstel, Hakan Fidan’ı kabul etti 2026 YKS Giriş Sınavları ile puan türlerine göre ilk beşe giren ve Başarı Bursu almaya hak kazanan öğrenciler açıklandı Mevlevi'de havan atışı yapılacak
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Çocuklar, Meclis kürsüsünden “Gazze’deki çocuklar ölmesin” çağrısı yaptı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Çocuklar, Meclis kürsüsünden “Gazze’deki çocuklar ölmesin” çağrısı yaptı
Reklam
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul salonunda “Gazze’deki Çocuklar Ölmesin” konulu temsili bir toplantı yapan bir grup çocuk, "Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin" çağrısında bulundu. Meclis Genel Kurulu’nda savaştan ve açlıktan çocukların ölmemesi için seslerini duyurmak istediklerini ifade eden çocuklar, Barış Gücü ve diğer ülkeleri buna seyirci kalmayıp, üstlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi. Dört İşlem Eğitim Merkezi’nden 60 çocuk, 4 İşlem Eğitim Merkezi Direktörü Serhat Bayar ve öğretmenleri eşliğinde "yasama, yürütme ve yargı organları öğrenme etkinlikleri" kapsamında Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin de çocuklara hitap ettiği ziyarette, genel kurul sıralarına oturan öğrencilere Meclis Yasalar, Kararlar ve Tutanaklar Müdürü Pembe İnanç Unan tarafından meclis işleyişi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerden Deniz Erdal bir konuşma yaptı, Esma Hüsnü Acer ve Sahil Serman da şiir okudu.
- “Töre: “Meclis’in en anlamlı genel kurulu sayenizde oldu” Zorlu Töre, öğrencilerin, Filistinli çocuklarla dayanışma maksadıyla Meclis’e gelerek, seslerine duyurma çabalarının çok anlamlı olduğunu kaydederek, Gazze’de çocukların yaşadıklarına dikkat çekti. Filistin’de bir canavarlığın, vahşetin ve alçaklığın sürdürüldüğünü ve Avrupa, Amerika ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu saldırıları durdurmadığını belirten Töre, şunları söyledi: “146 ülke Filistin devletini tanıyor ama Filistinli çocuklar, insanlar katlediliyor. Bizi sadece Türkiye tanıyor. Ama bizim kılımıza kimse dokunamıyor. Çünkü Türkiye çok güçlüdür, Türk ordusu çok güçlüdür. Ve biz Türkiye'nin de sayesinde buradaki mücahitlerin sayesinde özgürlük içinde yaşıyoruz.” Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs’ta da 1974 Mutlu Barış Harekatı öncesi Kıbrıs Türk halkının zulme uğradığını hatırlatarak, öğrencilerin ellerinde salladığı ay yıldızlı 2 bayrağın özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi olduğunu kaydetti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özgürlükten, bağımsızlıktan ve vatandan asla vazgeçmediğine de işaret eden Töre,  "Onun için bizler de KKTC’ye sıkı sıkıya sarılacağız. Asla devletten, bağımsızlıktan ve bu dalgalandırdığınız ay yıldızlı bayraklardan vazgeçmeyeceğiz.” dedi. - Deniz Erdal: “Gazze’de açlıktan ölen çocukların sayısını bu kürsüden açıklamaya utanıyorum” Eğitim merkezi öğrencilerin Deniz Erdal, burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin geleceğinin o ülkenin çocuklarının iyi bir eğitim almasından ve yetişmesinden geçtiğini vurguladı.  Erdal, çocukların gelecekte elde edeceği başarıların sadece ülkelerinin değil, tüm insanlığın geleceğinin aydınlatılmasında rol alacağını kaydederek, Anavatan Türkiye’nin KKTC’nin ayakları üzerinde durması için desteği devam ederken, kendilerinin de çağdaş ülkelerin uygulamalarının KKTC’de de olması için çok çalışacaklarını belirtti. Bugün dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlardan en çok etkilenenin masum çocuklar olduğunu söyleyen Deniz Erdal,  “7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze'ye açmış olduğu savaşta 15 bin 350 çocuk yaşamını yitirmiştir. Yaşamını yitiren çocukların oranı yüzde 44 olurken, açlıktan ölen çocukları bu kürsüden açıklamaya bile utanıyorum.” dedi. Meclis Genel Kurulu’nda bugün savaştan ve açlıktan çocukların ölmemesi için seslerini duyurmak istediklerini ifade eden Erdal, tüm yaşananlara seyirci kalan ülke ve kurumları göreve çağırdı. Deniz Erdal, “Savaşlar olmasın… Gazze’deki çocuklar ölmesin.” diyerek konuşmasını sonlandırdı, diğer öğrenciler de aynı sloganı taşıyan pankartlar kaldırdı. Temsili Genel Kurul, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Benzer haberler

Featured
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" 6 Kas 2026 22:09 Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 6 Kas 2026 22:04 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi 6 Kas 2026 21:49 OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı 6 Kas 2026 21:43 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 21:31 Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı 6 Kas 2026 21:04 Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı 6 Kas 2026 20:56 Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 6 Kas 2026 20:48 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı 6 Kas 2026 20:41