"Çocuk fotoğraflarının kullanılması konusunda hassas olunmasını talep ediyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu, Geçitkale’de bu sabah saatlerinde yaşanan anne baba ve bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan aile faciasında olayın yankıları sürerken, çocuk fotoğraflarının sosyal medyada veya gazetelerde kullanılmasını doğru bulmadıklarını ve kullanılacak olsa bile yüzlerinin görünmeyecek şekilde kapatılması konusunda hassas olunmasını talep etti.
Açıklama şu şekilde:
"Günümüzde sosyal medya kullanımının günden güne artması ve her gün milyonlarca insanın sosyal ağlar üzerinden iletişime geçmesi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Teknolojinin ve internetin hayatımıza olan katkısı, kolaylığı ve her bilgiyi ulaşılabilir kılması yadsınamaz.
Geçitkale’de bu sabah saatlerinde yaşanan anne baba ve bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan aile faciasında olayın yankıları sürerken, çocuk fotoğraflarının sosyal medyada veya gazetelerde kullanılmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz.
Çocukların fotoğraflarını kazalarda olduğu gibi bu gibi haberlerde de kullanılmaması, kullanılacak olsa bile yüzlerinin görünmeyecek şekilde kapatılması konusunda hassas olunmasını talep ediyoruz.
Bugün yaşanan kötü olayın ardından internete veya sosyal medyaya giren aileler veya çocuklar bu tür fotoğrafları görebilecek ve psikolojik etki altında kalabileceklerdir.
Tüm basın emekçilerinin bu konuda hassas davranacağını ümit eder, böylesine olayların bir daha yaşanmamasını temenni dileriz."
Voice of the Island/KTGB
Benzer haberler
Featured
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı!
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı!
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var


