Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Çin'den ABD'nin ‘siber casusluk’ suçlamalarına tepki

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Çin'den ABD'nin ‘siber casusluk’ suçlamalarına tepki

Çin, ABD'nin iki Çin vatandaşını hükümet desteğiyle siber casusluk faaliyetlerine karışmakla suçlamasına tepki göstererek, böyle suçlamalara kararlılıkla karşı çıktıklarını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Çin'e karşı "yersiz suçlamalarda" bulunduğunu belirterek, bu suçlamaların uluslararası ilişkilerin temel normlarını ciddi şekilde ihlal ettiğini ve iki ülke arasındaki iş birliğine ciddi zarar verdiğini belirtti. ABD'ye bu konuda gerekli tepkinin iletildiğin kaydeden Hua, "Çin böyle suçlamalara kararlılıkla karşı çıkıyor." ifadelerini kullandı. Çin hükümetinin ticari sırların siber casusluk yoluyla çalınmasına herhangi bir şekilde katılmadığını ve hiç kimseyi desteklemediğini savunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua, "ABD tarafı sözde 'siber hırsızlık' adı altında Çin'e karşı yersiz suçlamalarda bulunuyor ve kendini aldatıyor. Çin asla bunu kabul etmiyor." dedi. ABD'ye, ikili ilişkilere ve iş birliğine zarar vermemek için "yaptığı hatayı" düzeltmesi ve Çin vatandaşlarına yöneltilen suçlamaları geri çekmesi çağrısı yapan Hua, Washington yönetiminin yabancı hükümet, şirket ve kişilere karşı geniş çaplı dinleme ve izleme faaliyetinde bulunduğunu ve bunun da herkesçe malum olduğunu kaydetti. ABD Adalet Bakanlığından dün yapılan yapılan açıklamada, Cu Hua ve Cang Şılong adlı iki Çin vatandaşına, yabancı hükümetler ve birçok özel şirketten para çalmaya yönelik bir kampanya kapsamında "bilgisayarlara saldırı düzenlemek ve elektronik dolandırıcılık yapmak üzere gizli anlaşmalar gerçekleştirmek" suçlamaları yönetildiği bildirilmişti. Söz konusu iki Çinlinin "Advanced Persitent Threat 10", "APT10" ve "Kırmızı Apollo" gibi çeşitli isimleri olan hacker grubu yoluyla 45 Amerikan teknoloji firması ve hükümet kuruluşundan bilgi çaldığı öne sürülmüştü. Savcılar ayrıca, Cu Hua ve Cang Şılong'u Çin hükümetiyle bağlantılı olmakla suçladı. ABD Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein bu konuyla ilgili açıklamasında, "Çin, bu eylemlerden sorumlu değilmiş gibi davranmakta zorluk çekecek." değerlendirmesinde bulunmuştu. Washington Post gazetesinde yer alan konuyla ilgili bir haberde, ABD'nin İngiltere, Almanya ve Avusturya gibi birçok müttefikinin Çin'i "ekonomik ve teknolojik suistimal" iddiaları nedeniyle kınayacakları öne sürülmüştü. (TAK)

Benzer haberler

Dünya
BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi 2026-06-18 15:45:00 ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş 2026-06-18 14:56:00 Yıldızı tarafından kavrulan bir gezegen keşfedildi 2026-06-18 08:57:00 BBC, 500 milyon sterlinlik tasarruf planı kapsamında 550 kişinin işine son verecek 2026-06-18 08:53:00 ABD-İran mutabakatı elektronik ortamda imzalandı 2026-06-18 08:37:00 2 bin yıl önce ölen birinin kemikleri aletlere dönüştürülmüş 2026-06-18 08:24:00 Fransa liselerde cep telefonlarını yasaklamaya hazırlanıyor 2026-06-17 21:51:00 Trump "İran ile çok güçlü bir anlaşma yaptık, beğenmezsem bombalarım" 2026-06-17 21:44:00 Uzmanlardan uyarı: En ölümcül Ebola salgını kapıda 2026-06-17 21:33:00