Çevre Koruma Dairesi, Dipkarpaz - Ronans sahilinde temizlik etkinliği düzenledi

Voice Kıbrıs Haber
Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Dipkarpaz - Ronans sahilinde temizlik etkinliği düzenledi.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, etkinliğe, Çevre Koruma Dairesi Mağusa ve Karpaz personeli, Dipkarpaz Belediyesi, Temizada, İyilik Gönüllüleri ve Taşkent Doğa Parkı katılarak katkı koydu.
Açıklamada, ülkenin en önemli kaplumbağa yumurtlama alanı olan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Ronans Sahili’nde yapılan etkinlikle bölgenin çöplerden arındırılarak, doğaya uygun bir yaşam alanı yaratıldığı ve “Elindeki çöpü yere atma” sloganı ile Daire tarafından başlatılan çevre temizliği etkinliklerinin haftanın belirli günleri farklı bölgelerde devam edeceği kaydedildi.
“ALO 123 HATTINA BİLDİRİN”
Çevre konusunda yasaları ihlal eden kişilerin tespit edilmesi halinde Çevre Koruma Dairesi bünyesinde hizmet veren Alo 123 ihbar hattına bilgi verilmesi istenilen açıklamada, Alo 123 ihbar hattına ihbar bildirimi durumunda, Çevre Koruma Dairesi’nin bölgeye en yakın ekibini olaya müdahale etmesi için yönlendirerek anında cezai işlem uyguladığı vurgulandı.
TAK
Benzer haberler
Featured
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ağustos 2026)
Barçın "Maliye Bakanı suçu yasa değişikliği ile aklamaya çalışıyor"
Brent petrolün varili 88,06 dolardan işlem görüyor
Üstel “Çok daha güçlü bir spor organizasyonu girişimi başlattık"
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı pazar günü geçici olarak trafiğe kapatılacak
Meteoroloji Dairesi'nden şiddetli fırtına ve yağış uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine karşı üç ayrı mektup
UBP'nin 18 belediye başkan adayı resmen duyuruldu


