Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” Şahali "Yaşanan gecikme anomalilğin bir diğer nişanesi” Nöbetçi eczaneler (23 Haziran 2026) Samtay Vakfı Lefke Kütüphanesi’nde yaz boyunca çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenlenecek Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunu kullanacak olan sürücülerin dikkatine! Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın ilk safhası icra edildi İncirli “Üretime ve adil paylaşıma dayalı bir ekonomi kuracağız” Kamuda örgütlü sendikalar Başbakanlık önünde eylem yaptı Meclis Genel Kurulu toplandı: Kurulda güncel konulara yer verilecek Ertuğruloğlu, “Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü Kıbrıs Türk halkının vazgeçilmezidir ve kırmızı çizgisidir" Gençlik Federasyonu “AÖA Yasa Tasarısı sürecine davet edilmedik, kurumsal istişare yapılmadı” Haluk Bilginer'in "Baba" oyunu Lefkoşa'da büyük ilgi topladı Öztürkler "Ne verilecek bir karış toprağımız var, ne de Anavatan Türkiye'nin garantörlüğünü tartışırız" Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi dün Hristodulidis başkanlığında toplandı Sekiz STÖ’den ortak açıklama “Atatürk Öğretmen Akademisi ticari ve belirsiz bir yapıya dönüştürülemez” III. Acapulco Sanat Çalıştayı başladı Güney Kıbrıs’ta her 10 kişiden 4’ü maddi açıdan zorlanıyor Ercan “Taksiler için sarı plaka uygulaması hayata geçirilmeli” Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” Şahali "Yaşanan gecikme anomalilğin bir diğer nişanesi” Nöbetçi eczaneler (23 Haziran 2026) Samtay Vakfı Lefke Kütüphanesi’nde yaz boyunca çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenlenecek Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunu kullanacak olan sürücülerin dikkatine! Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın ilk safhası icra edildi İncirli “Üretime ve adil paylaşıma dayalı bir ekonomi kuracağız” Kamuda örgütlü sendikalar Başbakanlık önünde eylem yaptı Meclis Genel Kurulu toplandı: Kurulda güncel konulara yer verilecek Ertuğruloğlu, “Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü Kıbrıs Türk halkının vazgeçilmezidir ve kırmızı çizgisidir" Gençlik Federasyonu “AÖA Yasa Tasarısı sürecine davet edilmedik, kurumsal istişare yapılmadı” Haluk Bilginer'in "Baba" oyunu Lefkoşa'da büyük ilgi topladı Öztürkler "Ne verilecek bir karış toprağımız var, ne de Anavatan Türkiye'nin garantörlüğünü tartışırız" Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi dün Hristodulidis başkanlığında toplandı Sekiz STÖ’den ortak açıklama “Atatürk Öğretmen Akademisi ticari ve belirsiz bir yapıya dönüştürülemez” III. Acapulco Sanat Çalıştayı başladı Güney Kıbrıs’ta her 10 kişiden 4’ü maddi açıdan zorlanıyor Ercan “Taksiler için sarı plaka uygulaması hayata geçirilmeli”
Dolar
Euro
Sterlin

Çeler “Yasaklamak çare değildir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Çeler “Yasaklamak çare değildir"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, hükümetin, disiplin tüzüğü konusunda geri adım atmayarak ve grev yasakları getirerek mücadeleyi daha da büyüteceğini vurguladı Yazılı açıklama yapan Çeler, hükümetin yanlıştaki ısrarının ülkede yaşamı durma noktasına getirdiğini belirterek, bugünkü genel grevin de buna karşı son bir uyarı niteliğinde olduğunu kaydetti. Çeler, “Disiplin Tüzüğü’ndeki değişikliğin geri alınmaması halinde süresiz grev kapıda. Halktan destek görmediği ve Anayasa’ya aykırılığı açık olan başörtüsü tüzüğünü ısrarla ve inatla yürürlükte tutmak ne demokratik bir yaklaşımdır ne de hukuki” dedi. - “Yasaklamak çare değil” Hükümetin toplumu daha fazla germeden ve topu mahkemeye atmadan derhal hatasından dönmesini isteyen Çeler, grevleri Bakanlar Kurulu kararlarıyla yasaklamanın çare olmadığını, mücadelenin devam edeceğini kaydetti. Çeler, “Çağdaş, laik ve bilimsel eğitim koşullarının yaratılması yaşamsal önemdedir. Eğitimde yapılması gereken çok şey var. Toplumsal karşılığı olmayan, faydasız ve ayrıştırıcı adımlarla vakit öldürmek yerine, herkes sorumluluğunun gerektirdiği biçimde davranma olgunluğuna kavuşmalıdır” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" 2026-06-23 17:39:00 Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” 2026-06-23 17:35:00 Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” 2026-06-23 17:31:00 Şahali "Yaşanan gecikme anomalilğin bir diğer nişanesi” 2026-06-23 17:26:00 Nöbetçi eczaneler (23 Haziran 2026) 2026-06-23 15:53:00 Samtay Vakfı Lefke Kütüphanesi’nde yaz boyunca çocuklara yönelik atölye çalışmaları düzenlenecek 2026-06-23 15:38:00 Lefkoşa-Güzelyurt ana yolunu kullanacak olan sürücülerin dikkatine! 2026-06-23 15:35:00 Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2026 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın ilk safhası icra edildi 2026-06-23 15:27:00 İncirli “Üretime ve adil paylaşıma dayalı bir ekonomi kuracağız” 2026-06-23 14:41:00