Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Akpınar “Kamuoyu araştırmalarında sorumluluk esas olmalıdır” Kamu-İş’ten Onkoloji Bölümü’ne anlamlı destek: Kermesten elde edilen gelir bağışlanacak Bulgaristan'da başlayan yangın Yunanistan'a sıçradı Küresel piyasalar Orta Doğu'daki gerilimler nedeniyle haftaya karışık başladı Rusya’daki laboratuvar çalışanının şüpheli ölümü salgın endişesine yol açtı Altın fiyatları yeniden tırmanışta Haftalık burç yorumları (5- 11 Ekim 2026) Döviz kurlarında son durum (5 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (5 Ekim 2026) Rusya'dan olası salgın nedeniyle 5 hastane kapatıldı Antibiyotik kullanımı sırasında şeker tüketmek bağırsak bakterilerine zarar verebilir Adana'da 4,4 büyüklüğünde üçüncü deprem İspanya'da şiddetli yağışlar can aldı Kalibaf "İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmadıkça Hürmüz Boğazı açılmayacak" Üstel "İktidarımız sürecek, istikrar sürecek, hizmetler büyüyecek" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Ercan'da uçuş emniyeti ticari kaygıların ve operasyonel aksaklıkların üzerinde tutuluyor" Girne-Lefkoşa ana yolunda kaza: Otobüs devrildi, iki kişi yaralandı Creditwest Bank, KTEV burs işbirliğini yeniledi İncirli “Ülkeyi ortak akılla hep birlikte geleceğe taşıyacağız” GSI çalışmaları ekim ortalarında başlıyor Akpınar “Kamuoyu araştırmalarında sorumluluk esas olmalıdır” Kamu-İş’ten Onkoloji Bölümü’ne anlamlı destek: Kermesten elde edilen gelir bağışlanacak Bulgaristan'da başlayan yangın Yunanistan'a sıçradı Küresel piyasalar Orta Doğu'daki gerilimler nedeniyle haftaya karışık başladı Rusya’daki laboratuvar çalışanının şüpheli ölümü salgın endişesine yol açtı Altın fiyatları yeniden tırmanışta Haftalık burç yorumları (5- 11 Ekim 2026) Döviz kurlarında son durum (5 Ekim 2026) Bugün hava nasıl olacak? (5 Ekim 2026) Rusya'dan olası salgın nedeniyle 5 hastane kapatıldı Antibiyotik kullanımı sırasında şeker tüketmek bağırsak bakterilerine zarar verebilir Adana'da 4,4 büyüklüğünde üçüncü deprem İspanya'da şiddetli yağışlar can aldı Kalibaf "İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmadıkça Hürmüz Boğazı açılmayacak" Üstel "İktidarımız sürecek, istikrar sürecek, hizmetler büyüyecek" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Ercan'da uçuş emniyeti ticari kaygıların ve operasyonel aksaklıkların üzerinde tutuluyor" Girne-Lefkoşa ana yolunda kaza: Otobüs devrildi, iki kişi yaralandı Creditwest Bank, KTEV burs işbirliğini yeniledi İncirli “Ülkeyi ortak akılla hep birlikte geleceğe taşıyacağız” GSI çalışmaları ekim ortalarında başlıyor
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor"
Reklam

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Liberal Demokrasi Hareketi’nin düzenlediği “Politik Sohbetler” programına katılarak, gençlerin geleceği, çalışma ve sosyal güvenlik hayatı, sağlık politikaları ve dijital dönüşüm konularında değerlendirmelerde bulundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Çeler’e TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci, Ekonomi, Kalkınma, İstihdam ve Yerel İş Gücü Politikaları Sekreteri Erman Yaylalı, TDP Gençlik Örgütü Başkanı Ali Azeri, Gençlik Örgütü Genel Sekreteri Suat Bağseven, MYK üyeleri Numan Dinçer ile Mert Acarbaş eşlik etti.

-Çeler: “Bütün alanlarda gençleri merkeze alan politikalar geliştirdik”

Programın gençlik bölümünde konuşan Çeler, TDP’nin gençlere yaklaşımının yalnızca gençlik örgütü üzerinden yürütülen çalışmalarla sınırlı olmadığını belirterek, eğitimden istihdama, barınmadan sağlığa, teknolojiden sosyal yaşama kadar gençlerin hayatını doğrudan etkileyen bütün alanlarda gençleri merkeze alan politikalar geliştirdiklerini aktardı.

Gençlerin ülkede kalabilmesi, kendi hayatlarını kurabilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmesinin yalnızca gençlik politikalarıyla sağlanamayacağını aktaran Çeler, gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerektiğini belirtti.

Çeler, konuşmasında gençlere de seslenerek, siyasetin gençlerin hayatlarına dokunmadığı sürece anlamını yitireceğini, gençlerin kendi ülkelerinde üretmesini, yaşamasını ve gelecek planı yapabilmesini sağlayacak bir düzen kurulması gerektiğini ifade etti.

TDP’nin gençlere yönelik yaklaşımında teknoloji ve yeni çalışma alanlarının önemli bir yer tuttuğunu aktaran Çeler, oyun geliştirme, yazılım, dijital üretim ve yaratıcı sektörlerinin gençler için ekonomik ve mesleki gelecek açısından değerlendirilmesi gereken alanlar olduğunu kaydetti.

Çeler, çalışma ve sosyal güvenlik politikalarının da ele alındığı programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yalnızca çalışanların iş yaşamını düzenleyen bir alan olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

Gençlerin ilk işe girişinden itibaren güvenceli çalışma koşullarına sahip olması, çalışanların emeğinin karşılığını alması, sosyal güvenlik sisteminin güçlü ve kapsayıcı olması ve insanların emeklilik ve yaşlılık dönemlerinde de güvence altında bulunması gerektiğini de vurguladı.

Çeler, sağlık alanında da konuşarak, sağlıkta günü kurtaran uygulamalar yerine uzun vadeli ve bütünlüklü bir sağlık planlamasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bu kapsamda Sağlık Master Planı ve genel sağlık sigortası yaklaşımının, sağlık sisteminin sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir hale getirilmesi açısından ele alınması gerektiğini söyleyen Çeler, TDP’nin mevcut politika açıklamalarında da genel sağlık sigortası, kapsamlı sağlık planlaması ve devlet hastanelerinin güçlendirilmesi öne çıkan başlıklar arasında yer aldığını kaydetti.   

-Ekinci: "Dijital dönüşüm yalnızca teknoloji satın almak değildir"

TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci ise, ülkenin dijital dönüşümünün yalnızca teknolojik altyapının geliştirilmesiyle sınırlı tutulmaması gerektiğini aktararak, dijital kamu hizmetleri, şeffaflık, veri yönetimi, yeni nesil çalışma biçimleri ve yaratıcı sektörlerin birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kamu yönetiminin dijitalleşmesinin yurttaşın günlük hayatını kolaylaştırması gerektiğini belirten Ekinci, TDP’nin dijital dönüşüm yaklaşımında da Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Bakanlığı, dijital kamu hizmetleri ve şeffaf veri yönetimi gibi başlıkların bulunduğunu vurguladı.

Ekinci ayrıca gençlerin yoğun biçimde yer aldığı oyun dünyası, yazılım ve dijital üretim alanlarının yeni ekonominin önemli parçaları arasında değerlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Programın sonunda gençlerin soru ve değerlendirmelerine de yer verilirken, TDP heyeti ile LDH temsilcileri arasında farklı politika alanları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

LDH adına programa Genel Başkan Engin Deniz Görgüner, Genel Sekreter Burak Algül, İletişim Sekreteri Halef Kurt, Mali Sekreter Görkem Ezdar, Bilim ve Teknoloji Sekreteri Tahir Altınkaya, Gençlik Sekreteri Ada Olgun, İnsan Hakları Sekreteri Nehir Tüylüoğlu, Kültür ve Sanat Sekreteri Osman Özdeş, Organizasyon ve Sosyal İşler Sekreteri Orhan Alemdar, Sağlık Sekreteri Eren Aktaş ve Spor Sekreteri Ödül Çakmak katıldı.

Benzer haberler

Featured
Akpınar “Kamuoyu araştırmalarında sorumluluk esas olmalıdır” 5 Eki 2026 09:56 Kamu-İş’ten Onkoloji Bölümü’ne anlamlı destek: Kermesten elde edilen gelir bağışlanacak 5 Eki 2026 09:53 Bulgaristan'da başlayan yangın Yunanistan'a sıçradı 5 Eki 2026 09:50 Küresel piyasalar Orta Doğu'daki gerilimler nedeniyle haftaya karışık başladı 5 Eki 2026 09:47 Rusya’daki laboratuvar çalışanının şüpheli ölümü salgın endişesine yol açtı 5 Eki 2026 09:17 Altın fiyatları yeniden tırmanışta 5 Eki 2026 08:54 Haftalık burç yorumları (5- 11 Ekim 2026) 5 Eki 2026 08:49 Döviz kurlarında son durum (5 Ekim 2026) 5 Eki 2026 08:31 Bugün hava nasıl olacak? (5 Ekim 2026) 5 Eki 2026 08:23