Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor" Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi Güzelyurt Portakal Festivali devam ediyor Müfettişler “Rapor Hazırlama Teknikleri” eğitimi aldı Dışişleri Bakanlığı "Ada’daki mevcut gerçekleri yok sayan söz konusu değerlendirmeleri bütünüyle reddediyoruz" Şerife Türkoğlu için kan aranıyor! Güney'i ziyaret eden turist sayısında düşüş Rahvancıoğlu "Güngör'deki yangın ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığın ortaya koyuyor" ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş Nöbetçi eczaneler (18 Haziran 2026) Güney Kıbrıs'ta Yeni Meclis göreve başladı İncirli "Gençler, belirsiz değil güven ve refah içinde bir geleceği hak ediyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Çavuşoğlu 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Çavuşoğlu 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak ve çocukların maruz kaldığı hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla 20 Kasım 1989 yılında imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi ile birlikte her yıl 20 Kasım’da Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü" üzerinde daha fazla durulması gerektiğine dikkat çekerek, “Tarihin her döneminde, sevgi, hoşgörü ve barış gibi değerleri benimsemiş bir milletin evlatları olduklarını ve tüm çocuklara aynı önemi verdiklerini” dile getirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuklara bayram olarak armağan etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olmasının da bunun en anlamlı göstergesi olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, her çocuğun ayrım gözetmeksizin başta yaşama, gelişme, kendisi ile ilgili süreçlere katılarak görüş bildirme ve kendi yararına uygun davranılmasını isteme hakkı gibi birçok hakka sahip olduğuna vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, çocuklara güven içerisinde yaşayacakları bir gelecek sunmanın önemine de işaret etti ve “Unutulmamalıdır ki, sevgi, saygı, eğitim hakkı, yaşam hakkı, sağlık hakkı bir çocuğun en doğal hakkıdır. Bu hakları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sunmak bizim en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmenin tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak hedeflerinin, çocukları, kendine güvenen, girişimci, geleceğe güvenle bakan, okuyan ve eleştiren bireyler olarak yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

Benzer haberler

Featured
Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" 2026-06-18 18:32:00 YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi 2026-06-18 17:57:00 Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor 2026-06-18 17:51:00 Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” 2026-06-18 17:32:00 Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak 2026-06-18 17:27:00 Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak 2026-06-18 17:10:00 Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! 2026-06-18 16:59:00 KKTC Atletizm Federasyonu U14 kafilesi Kütahya'da yarışacak 2026-06-18 15:52:00 Üstel "Dijital çağda çocukları korumak ayrı önem taşıyor" 2026-06-18 15:48:00