Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Dolar
Euro
Sterlin

Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı

Strazburg’da toplanan AKPA Genel Kurulu’na, Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Genel Kurul’da yaptığı serbest gündemli konuşmada Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve Guterres ve Holguin tarafından başlatılan yeni girişimi anlattı.

Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, konuşmasında tüm tarafları Guterres ve Holguin'in yeni inisiyatifine olumlu katkı yapmaya çağıran Armağan Candan AKPA Genel Kurulu'na konu hakkında bilgi verdi.

Holguin'in adada, Türkiye'de ve Yunanistan'da yaptığı temasları anlatan Candan yaz aylarında bir 5+1 toplantısının düzenlenmesi düşüncesi olduğunu vurguladı.

Guterres'in yeni girişimini ve uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümüne yeniden ilgi göstermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Candan, sürecin henüz yapılanma aşamasında olduğunu, bu süreçte sağlıklı diyalog ve istişarenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Sürecin sonuç alıcı olması, mevcut yakınlaşmaları dikkate alması, zaman tahdidi olması ve başarıyla sonuçlanacak şekilde kurgulanmasının önemini vurgulayan Candan, Kıbrıs Türk halkının bir hayal kırıklığına daha tahammülü kalmadığının altını çizdi.

Yeni ve farklı bir süreç vurgusunun bir çok kez Guterres tarafından da yapıldığını söyleyen Candan, Güney Kıbrıs'ın Fransa ve diğer ülkelerle yaptığı askeri anlaşmaların çözüm için gerekli olan pozitif atmosferin yaratılmasına yardımcı olmadığını ifade etti.

Kıbrıs'ta varılacak karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün Doğu Akdeniz ve Avrupa coğrafyası için de önemli bir iş birliği, istikrar ve refah alanı açacağını ifade eden Candan tüm tarafların sürece yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Benzer haberler

Featured
Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında 2026-06-27 11:46:43 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı 2026-06-27 11:42:00 Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-27 11:32:46 Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı 2026-06-27 11:04:52 Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  2026-06-27 11:00:00 Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı 2026-06-27 10:51:00 Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti 2026-06-27 10:46:37 Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! 2026-06-27 09:54:10 “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı 2026-06-27 09:45:24