Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meta bu davayı kaybederse, Instagram ve Facebook sonsuza dek değişebilir Fed beklentisi değişti, altın yükseldi Kaybolan kedi 10 yıl sonra evine döndü Döviz kurlarında son durum (17 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (17 Ağustos 2026) Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı yükseldi Sadıkoğlu "Altınova köyü, denizden gelen fırtınadan çok zarar gördü" Güney Kıbrıs ile Suriye arasında yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" Meta bu davayı kaybederse, Instagram ve Facebook sonsuza dek değişebilir Fed beklentisi değişti, altın yükseldi Kaybolan kedi 10 yıl sonra evine döndü Döviz kurlarında son durum (17 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (17 Ağustos 2026) Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı yükseldi Sadıkoğlu "Altınova köyü, denizden gelen fırtınadan çok zarar gördü" Güney Kıbrıs ile Suriye arasında yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı 7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür"
Dolar
Euro
Sterlin

'Camilere yapılan parklar sökülsün'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Camilere yapılan parklar sökülsün'
Reklam

Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güven Varoğlu, Kıbrıslı Türklere yönelik “toplum mühendisliği projelerinin” daha da ileriye taşınmaya çalışıldığını belirterek “cami avlusuna yapılan oyun parklarının bir an önce sökülerek yeniden okul veya çocuk parklarına kurulmasının şart olduğunu” kaydetti.

Varoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kuran kursları, ilahiyat kolejleri, camiler ve benzeri uygulamaları kendi dünya görüşlerine uygun olarak hükümet desteğiyle topluma dayatan AKP hükümetinin hedef kitle olarak çocukları seçtiğini savundu. Varoğlu, son günlerde AVM’lerde olduğu gibi camilerin avlularına oyun parkları yapılarak çocuklarla camiler arasında bir bağ oluşturmak ve aileleri ibadet ederken kendilerinin de cami avlusunda oyun oynamalarını sağlanarak ve sonrasında da Kuran kurslarına ulaşımlarını daha kolay sağlayabilecekleri bir ortamın yaratıldığını kaydetti. Burada amaçlananın çocukların oyun ihtiyacını karşılamak değil Sunni İslam modelini hissettirmeden çocukların beyinlerine yerleştirmek olduğu görüşünü belirten Varoğlu, yapılmak istenenin çocuk istismarcılığı olduğunu iddia etti. Varoğlu, cami avlusuna yapılan oyun parklarının bir an önce sökülerek yeniden okul veya çocuk parklarına kurulmasının şart olduğunu vurguladı. Yeni hükümetten bu anlayışların karşısında bedeli ne olursa olsun dimdik durmasını isteyen Varoğlu, “Aksi takdirde yarın hepimiz için çok geç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Meta bu davayı kaybederse, Instagram ve Facebook sonsuza dek değişebilir 17 Ağu 2026 09:38 Fed beklentisi değişti, altın yükseldi 17 Ağu 2026 09:12 Kaybolan kedi 10 yıl sonra evine döndü 17 Ağu 2026 08:37 Döviz kurlarında son durum (17 Ağustos 2026) 17 Ağu 2026 08:28 Bugün hava nasıl olacak? (17 Ağustos 2026) 17 Ağu 2026 08:18 Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı 16 Ağu 2026 20:54 Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu 16 Ağu 2026 20:39 MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu 16 Ağu 2026 20:29 Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı yükseldi 16 Ağu 2026 19:27