California'da çevrim içi platformlarda "gürültülü reklamlar" yasaklandı

Voice Kıbrıs Haber
ABD'de California Valisi Gavin Newsom, eyalette çevrim içi platformlarda, asıl izlenen içerikten daha yüksek sesli reklamların yasaklanması için yasa imzaladı.
California Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Senatör Thomas Umberg'in, çevrim içi platformlardaki "yüksek sesli reklamları" azaltmayı hedefleyen yasayı hazırladığı belirtildi.
Açıklamada, "SB 576" adlı yasanın, Kongre'de 2010'da kabul edilen televizyon ve kablolu yayınlarda "gürültülü" reklamları yasaklayan "Ticari Reklamlarda Ses Seviyesi Azaltma (CALM)" yasasına benzediği belirtildi.
Newsom'ın imzaladığı "SB 576" yasasıyla, televizyon ve kablolu yayınlardaki gibi çevrim içi platformlarda da izlenen asıl içerikten daha yüksek sesli reklamların yasaklanacağı kaydedilen açıklamada, Newsom'ın "daha önce izlenen programdan daha yüksek sesli reklamlara yönelik şikayetleri" dikkate aldıklarını belirttiği aktarıldı.
Benzer haberler
Dünya
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var
Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu


