Büyükkonuk Eko Gün, yarın 26. kez kapılarını açıyor

Voice Kıbrıs Haber
Büyükkonuk Eko Gün, yarın 26. kez ziyaretçilerini ağırlayacak.
Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Büyükkonuk Köy Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlik; yerel üretimi, kültürel mirası, geleneksel el sanatlarını ve doğaya saygılı yaşam biçimlerini ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bu yıl Anneler Günü ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle Eko Günün, sadece kültürü değil, annelerin emeğini, sevgisini ve fedakârlığını da onurlandıran özel bir anlam taşıdığı kaydedildi.
Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu yaptığı açıklamada, Eko Gün’ün toplumun dayanışmasını ve ortak kültürel değerlerini yeniden keşfettiği bir buluşma noktası olduğunu belirterek, tüm halkı ve ziyaretçileri etkinliğe davet etti.
Tuğlu, “Yarın tüm halkımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi ve büyüklerimizi Büyükkonuk Köy Meydanı’na bekliyoruz. Gelin, toprağımızın bereketini, kültürümüzün zenginliğini ve geleneklerimizin güzelliğini hep birlikte yaşayalım” diyerek çağrıda bulundu.
Etkinlik kapsamında, geleneksel el sanatları stantları, yöresel lezzetlerin ikram edildiği lezzet sokağı, halk dansları ve müzik gruplarının sahne alacağı canlı performanslar, çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler, çevreci uygulamaların tanıtıldığı farkındalık çalışmaları yer alacak.
-Yaşlı ve engelliler için golf arabaları hizmet verecek
Ayrıca bu yıl, etkinlik alanında yaşlı ve engelli ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla golf arabaları hizmet verecek.
Benzer haberler
Featured
Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz”
Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı
Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026)
Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli"
Güney'de maaşlarda artış
Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’nden kasaplık hayvan satışı duyurusu
Bakırcı “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız”
Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen 390 kilo uyuşturucu en az 790 bin doza karşılık geliyor
Maviş “Ders yılının ilk günü öğrenciler taşınamadı. Sözleşmeleri zamanında yapmak sizin göreviniz değil miydi?”



