Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart" AFMER'den kuvvetli yağış ve ani taşkın uyarısı İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı Özerdağ “Uyuşturucu, cinsel suçlar, kavga, yaralama, darp, öldürme ve trafik suçlarında artış var” Üstel “Erhürman’ın yasayı Cumhuriyet Meclisi'ne geri göndermesi ciddi bir tutarsızlıktır” Güney Kıbrıs’ın 2027 yılı bütçesi 11,1 milyar euro Alman emlakçının tutuksuz yargılanma talebi reddedildi Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" Şimşek, Finansal İstikrar Komitesi’ni topladı “Borsadaki sorun geçici" Altının kilogram fiyatı yükseldi Üstel “Engelli vatandaşlarımız için araç muafiyetinde yeni düzenlemeler yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 toplantısı için gerekli koşullar henüz oluşmadı” Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan kan bağışı kampanyası Yılmaz “Kıbrıs Türkü’nün hafızasına ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli" EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart" AFMER'den kuvvetli yağış ve ani taşkın uyarısı İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı Özerdağ “Uyuşturucu, cinsel suçlar, kavga, yaralama, darp, öldürme ve trafik suçlarında artış var” Üstel “Erhürman’ın yasayı Cumhuriyet Meclisi'ne geri göndermesi ciddi bir tutarsızlıktır” Güney Kıbrıs’ın 2027 yılı bütçesi 11,1 milyar euro Alman emlakçının tutuksuz yargılanma talebi reddedildi Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" Şimşek, Finansal İstikrar Komitesi’ni topladı “Borsadaki sorun geçici" Altının kilogram fiyatı yükseldi Üstel “Engelli vatandaşlarımız için araç muafiyetinde yeni düzenlemeler yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 toplantısı için gerekli koşullar henüz oluşmadı” Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan kan bağışı kampanyası Yılmaz “Kıbrıs Türkü’nün hafızasına ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

"Büyük bir felaket önlendi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Büyük bir felaket önlendi"
Reklam

Başbakan Ersan Saner, bugün Karşıyaka'da meydana gelen yangına ilişkin açımlamada bulunarak, "yangına gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir." dedi.

Saner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere bugün saat 12.30 sıralarında Karşıyaka köyünün güney batı kısmındaki ormanlık alanda yangın meydana gelmiş ve gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir.

Yangının başlamasıyla birlikte başta Orman Dairesi, İtfaiye, Belediye, Sivil savunma, Güvenlik güçleri ve halkımız yangın yerine intikal ederek olağanüstü bir çaba ortaya koyarak yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağlamışlardır. Yangınla ilgili olarak Başbakanlık Afet ve Aci̇l Durum Yönetimi Komitesi’de hızla toplanarak gerekli koordinasyonu sağlamış ve ihtiyaçlar belirlenmiştir.

Ülkemizde bulunan yangın helikopterinin Türkiye Cumhuriyetinde yer alan büyük orman yangınlarına müdahale için gönderildiğinden bu yangına müdahalede kullanılmak üzere yangın helikopteri için Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla İngiliz Üsleri ile gerekli bağlantı kurulmuştur.

Yangının kontrol altına alınması nedeniyle İngiliz Üslerinden gelen olumlu yanıta rağmen yangın helikopterine ihtiyaç duyulmamıştır. Bu çerçevede yangının kısa sürede kontrol altına alınmasına katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlar ile halkımıza, ayrıca yangın helikopteri talebimize kısa sürede olumlu yanıt veren İngiliz Üsleri yetkililerine içtenlikle teşekkür ederiz."

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart" 17 Eyl 2026 20:44 AFMER'den kuvvetli yağış ve ani taşkın uyarısı 17 Eyl 2026 20:35 İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı 17 Eyl 2026 19:57 Özerdağ “Uyuşturucu, cinsel suçlar, kavga, yaralama, darp, öldürme ve trafik suçlarında artış var” 17 Eyl 2026 19:41 Güney Kıbrıs’ın 2027 yılı bütçesi 11,1 milyar euro 17 Eyl 2026 19:23 Alman emlakçının tutuksuz yargılanma talebi reddedildi 17 Eyl 2026 19:15 Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek 17 Eyl 2026 18:52 Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek 17 Eyl 2026 18:43 TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" 17 Eyl 2026 18:40