"Büyük bir felaket önlendi"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Ersan Saner, bugün Karşıyaka'da meydana gelen yangına ilişkin açımlamada bulunarak, "yangına gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir." dedi.
Saner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bilindiği üzere bugün saat 12.30 sıralarında Karşıyaka köyünün güney batı kısmındaki ormanlık alanda yangın meydana gelmiş ve gerekli müdahalelerin hızla yapılması neticesi yangın kısa sürede kontrol altına alınarak büyük bir felaket önlenmiştir.
Yangının başlamasıyla birlikte başta Orman Dairesi, İtfaiye, Belediye, Sivil savunma, Güvenlik güçleri ve halkımız yangın yerine intikal ederek olağanüstü bir çaba ortaya koyarak yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağlamışlardır. Yangınla ilgili olarak Başbakanlık Afet ve Aci̇l Durum Yönetimi Komitesi’de hızla toplanarak gerekli koordinasyonu sağlamış ve ihtiyaçlar belirlenmiştir.
Ülkemizde bulunan yangın helikopterinin Türkiye Cumhuriyetinde yer alan büyük orman yangınlarına müdahale için gönderildiğinden bu yangına müdahalede kullanılmak üzere yangın helikopteri için Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla İngiliz Üsleri ile gerekli bağlantı kurulmuştur.
Yangının kontrol altına alınması nedeniyle İngiliz Üslerinden gelen olumlu yanıta rağmen yangın helikopterine ihtiyaç duyulmamıştır. Bu çerçevede yangının kısa sürede kontrol altına alınmasına katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlar ile halkımıza, ayrıca yangın helikopteri talebimize kısa sürede olumlu yanıt veren İngiliz Üsleri yetkililerine içtenlikle teşekkür ederiz."
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Kahve makinesi yangına neden oldu
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!
ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı
Fas'tan İspanya'ya göçmen akını
Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı
Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı!
Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı
Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı
Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti


