Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yerel Seçimler için takvim açıklandı Merkez Değirmenlik SAM’da öğrenciler için bilim ve sanat atölyeleri yeniden başladı Hristodulidis “Kıbrıs müzakerelerini başlatmak için çıkmazda değiliz” Devlet Laboratuvarı yeniden hizmete giriyor Brent petrol güne yüzde 1,6 artarak başladı Akpınar “Seçimler sonrası ortak bir yükseköğretim vizyonu oluşturulmalı” Borsa güne 0,61 düşüşle başladı 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri 2–3 Ekim’de yapılacak Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti BİR-SEN, 90 geçici memur alımı münhali sürecini yargıya taşıyacak IBM kuantum bilgisayarı 110 yıllık hesaplamayı 19 saniyede yaptı ABD'nin Kanada ürünlerine ithalat yasağı yürürlüğe girdi Küresel piyasalarda petrol ve tahvil baskısı devam ediyor Araştırmacılar daha iyi elektrikli araç bataryaları üretmek için çip üretim teknolojisinden yararlanıyor Beyaz Saray ile gazeteciler arasındaki kriz büyüyor Uzun ekran süresi çocukların öğrenme ve dil becerilerine zarar veriyor Altında sert geri çekilmeler devam ediyor Rusya - Ukrayna savaşında son durum: Putin orduyu büyütme kararı aldı Döviz kurlarında son durum (29 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (29 Eylül 2026) Yerel Seçimler için takvim açıklandı Merkez Değirmenlik SAM’da öğrenciler için bilim ve sanat atölyeleri yeniden başladı Hristodulidis “Kıbrıs müzakerelerini başlatmak için çıkmazda değiliz” Devlet Laboratuvarı yeniden hizmete giriyor Brent petrol güne yüzde 1,6 artarak başladı Akpınar “Seçimler sonrası ortak bir yükseköğretim vizyonu oluşturulmalı” Borsa güne 0,61 düşüşle başladı 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri 2–3 Ekim’de yapılacak Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti BİR-SEN, 90 geçici memur alımı münhali sürecini yargıya taşıyacak IBM kuantum bilgisayarı 110 yıllık hesaplamayı 19 saniyede yaptı ABD'nin Kanada ürünlerine ithalat yasağı yürürlüğe girdi Küresel piyasalarda petrol ve tahvil baskısı devam ediyor Araştırmacılar daha iyi elektrikli araç bataryaları üretmek için çip üretim teknolojisinden yararlanıyor Beyaz Saray ile gazeteciler arasındaki kriz büyüyor Uzun ekran süresi çocukların öğrenme ve dil becerilerine zarar veriyor Altında sert geri çekilmeler devam ediyor Rusya - Ukrayna savaşında son durum: Putin orduyu büyütme kararı aldı Döviz kurlarında son durum (29 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (29 Eylül 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Bundan sonra faaliyetine ara verilen işyerinin bu hakkı olamayacak”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Bundan sonra faaliyetine ara verilen işyerinin bu hakkı olamayacak”
Reklam

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile, Kovid-19 Pandemisi süresinde işyerlerine tanınan, faaliyetlerine ara verilen sürenin Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortaları için prim günü olarak sayılması hakkı, 31 Mayıs’ta bitiyor.

“Sigortalı Olanların Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortaları için Kovid - 19 Pandemi Süresi Borçlanması Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin Değiştirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname” ile pandemi dolayısıyla sigortalılara, işyerlerinin faaliyetine ara verilen sürenin borçlanılması suretiyle Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortaları için prim günü olarak sayılması hakkı, 31 Mayıs’ta son bulacak.

Konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine bilgi veren Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Ayşe Avseven, pandemi döneminde oluşan özel koşullar nedeniyle uygulanan bazı kurallarda değişikliğe gidildiğini aktardı.

2020 yılında salgın nedeniyle Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığının aldığı kararlarla iş yerlerinin faaliyetine ara verildiğini anımsatan Avseven, kapanma kararının kalkmasından sonra ise bazı iş yerlerinin açamadığını kaydetti. Bu durumdaki iş yerlerine bu sürelerin borçlanılması suretiyle prim günü olarak sayılması hakkı tanındığını belirten Avseven, “31 Mayıs itibarı ile bunu kapattık. Bundan sonra faaliyetine ara verilen işyerinin bu hakkı olamayacak” dedi.

Benzer haberler

Featured
Yerel Seçimler için takvim açıklandı 29 Eyl 2026 11:48 Merkez Değirmenlik SAM’da öğrenciler için bilim ve sanat atölyeleri yeniden başladı 29 Eyl 2026 11:45 Hristodulidis “Kıbrıs müzakerelerini başlatmak için çıkmazda değiliz” 29 Eyl 2026 11:33 Devlet Laboratuvarı yeniden hizmete giriyor 29 Eyl 2026 11:28 Brent petrol güne yüzde 1,6 artarak başladı 29 Eyl 2026 11:24 Akpınar “Seçimler sonrası ortak bir yükseköğretim vizyonu oluşturulmalı” 29 Eyl 2026 10:43 Borsa güne 0,61 düşüşle başladı 29 Eyl 2026 10:37 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri 2–3 Ekim’de yapılacak 29 Eyl 2026 10:35 Bilim insanları dünyanın en doğru saatini üretti 29 Eyl 2026 10:26