Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nden Ebola virüsüne ilişkin açıklama!

Voice Kıbrıs Haber
Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Ebola virisüne ilişkin açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Ebola nadir ancak hayatı tehdit edebilen bulaşıcı viral bir enfeksiyon olup enfekte olmuş hayvan ve insan vücut sıvılarından bulaşabilmektedir.
Hastalarda ateş, üşüme, titreme, baş ve kas ağrıları, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal, döküntü semptomları olabilir. İlerleyen evrelerde ise hastalarda mukozal kanamayaşanabilir, septik şok, çoklu organ yetmezliği gelişebilir ve ölüm ile sonuçlanabilir.
Ebola virüsünün tanısı konulabilmesi amacıyla alınan örneklerin T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’na gönderilmesine karar verilmiştir. Söz konusu hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere monoklonal antikor (Ebanga/ansuvimadzykl- Inmazeb) ilaçların tedariki için İlaç ve Eczacılık Dairesi girişimlere başlamıştır.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, uluslararası sağlık örgütlerinin konuya ilişkin açıklama ve kararlarını izlemeye devam etmekte olup, ek tedbirlerin alınmasını gerektirecek bir durum ortaya çıkması halinde gerekli bilgilendirme kamuoyu ile paylaşılacaktır."
Benzer haberler
Featured
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor
Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor”
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026)
Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim”
Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı”
Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü
Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak"
Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz"
Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti



