Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nden Ebola virüsüne ilişkin açıklama!

Voice Kıbrıs Haber
Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Ebola virisüne ilişkin açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Ebola nadir ancak hayatı tehdit edebilen bulaşıcı viral bir enfeksiyon olup enfekte olmuş hayvan ve insan vücut sıvılarından bulaşabilmektedir.
Hastalarda ateş, üşüme, titreme, baş ve kas ağrıları, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal, döküntü semptomları olabilir. İlerleyen evrelerde ise hastalarda mukozal kanamayaşanabilir, septik şok, çoklu organ yetmezliği gelişebilir ve ölüm ile sonuçlanabilir.
Ebola virüsünün tanısı konulabilmesi amacıyla alınan örneklerin T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’na gönderilmesine karar verilmiştir. Söz konusu hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere monoklonal antikor (Ebanga/ansuvimadzykl- Inmazeb) ilaçların tedariki için İlaç ve Eczacılık Dairesi girişimlere başlamıştır.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, uluslararası sağlık örgütlerinin konuya ilişkin açıklama ve kararlarını izlemeye devam etmekte olup, ek tedbirlerin alınmasını gerektirecek bir durum ortaya çıkması halinde gerekli bilgilendirme kamuoyu ile paylaşılacaktır."
Benzer haberler
Featured
Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Haziran 2026)
Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi
Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor
Oymen, gıda mühendislerinin kamu kurum ve yerel yönetimlerde yeterli düzeyde istihdam edilmemesini eleştirdi
Kredi Faiz Destek Fonu Yasası yürürlüğe girdi
Çeler “Seçim sonucunda TDP belirleyici olacak"
Borsa günü yüzde 1,28 değer kaybederek tamamladı
Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı dairelerde görevden alma ve atamalar yapıldı


