Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Bugün 22 Mart Dünya Su Günü…

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Bugün 22 Mart Dünya Su Günü…
Reklam

Bugün 22 Mart Dünya Su Günü…

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda dünyada gerek iklim değişikliği gerekse nüfus artışı, aşırı kullanım nedeniyle su kaynaklarının ciddi tehdit altında olduğuna işaret etti.

Çavuşoğlu , büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması için somut adımlar atılmasını teşvik etmek hedefiyle belirlenen Dünya Su Günü’nün temasının bu yıl “Suyun Değeri” olarak belirlendiğine işaret etti.

Çavuşoğlu, “Bugün dünyamızda gerek iklim değişikliği gerekse nüfus artışı, aşırı kullanım nedeniyle su kaynakları ciddi tehdit altındadır. Bir ada ülkesinde yaşamaktayız ve az yağış olan, kurak geçen yıllar, su varlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durum gerek tarımsal üretimin devamlılığında gerek ekonomik gerekse günlük yaşamda su varlığımızın bilinçli kullanımı ön plana çıkmaktadır” dedi.

Çavuşoğlu, su kaynaklarının korunmasında ve su israfının önlenmesinde sadece devlete değil, sivil toplum örgütlerine ve halka da büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Açıklamasında Su Temin Projesinde değinen Çavuşoğlu, suyun tarım alanında kullanılması ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlemekte olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, “Türkiye’nin büyük düşüncesinin sonucu olarak hazırlanan bu proje, maddi açıdan da çok büyük harcamalarla hayata geçirilecektir. İnsanüstü gayretle yapılan çalışmaların yakın bir zamanda tamamlanmasıyla birlikte, üreticilerimiz, sulama suyunun verimiyle buluşacaktır” dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, tarımda sağlıklı sulama yöntemlerinin kullanılmasının önemini vurguladı.

BRTK

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı 19 Eyl 2026 12:30 Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi 19 Eyl 2026 12:25 Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı 19 Eyl 2026 12:19 Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı 19 Eyl 2026 12:06 Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! 19 Eyl 2026 11:59 Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı 19 Eyl 2026 11:52 Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! 19 Eyl 2026 11:46 Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde 19 Eyl 2026 11:23 Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” 19 Eyl 2026 11:14