'Bu mücadele hükümete bir uyarı!'
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası hükümetin ekonomi politikalarını ve zamları protesto etmek amacıyla ülke genelinde tam gün grev yapıyor.
3 sendikanın örgütlü olduğu kurumlardaki çalışanlar elektrik ve akaryakıt zammını başbakanlık önünde protesto etti.
Bu çerçevede Sendika üyeleri kendi Sendika merkezlerinde toplanıp; saat 10.00’da kortej şeklinde hareket ederek Başbakanlık önüne yürüdü.
Burada üyelere seslenen Sendika başkanları hükümeti iş yapmaya çağırdı.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, 4 partili koalisyon hükümetinin, genel başkanlarına seslendi ve hükümeti görev yapmaya çağırdı.
Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, hükümete gelmeden önce kurulan cümlelerin, hükümete geldikten sonra değiştiğini söyleyerek, “Ülkede atılacak her adımda elçiliğe gidilecekse, hükümet koltuklarında oturmaya gerek yok” dedi.
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası başkanı Metin Atan ise, hükümetin sermaye ile kolkola girerek zam üstüne zam yaptığını ifade ederek, başlatılan bu mücadelenin hükümete bir uyarı olduğunu, bundan sonra yapılacak her zammın karşısında daha da güçlü duracaklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından eylemciler olaysız dağıldı.
(BRT)
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs Sinirlioğlu’na karşı kampanya başlattı
16. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi bugün yapılıyor
Üç örgütten açıklama “Hiçbir beden toplumsal normlara uymak adına değiştirilmek zorunda değildir”
Öztürkler “Türkiye ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hakları tartışma konusu olamaz”
Kathimerini “Türkiye Kıbrıs sorununa çizgiyi çekti...İki devlet”
Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli
Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler”
İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu
GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı




