Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı Gazimağusa'da korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı "Photo Radar Lİst" sisteminin geliştirilmesine yönelik ödeneğe tepkiler büyüyor Ayşe Gümüş'ün ölümüne ilişkin yeni gelişme Yukarı Dikmen Kuzeybatı Havzası Deresi’ne betonarme ıslah sekisi yapılıyor DAÜ-SEN "Çavuşoğlu'nun DAÜ-SEN’in iddialarını gerçek dışı olarak niteleyebilmesini kamuoyu nasıl yorumlamalıdır?” Güney Kıbrıs’ta hellimin geleceği konusu gündemden düşmüyor Gelener "Bu anlayışın adı yönetim olamaz. Bunun adı hukuksuzluk, usulsüzlük ve keyfiliktir" Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New Jersey’deki 2026 Küresel İş Zirvesi’ne katıldı KKDSOD, Kepez Drag Yarışları’ndan başarıyla döndü Palmas "Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail, ortak savunma sistemine sahip" Cumhurbaşkanı Erhürman “Bu kez çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz” ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı Gazimağusa'da korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı "Photo Radar Lİst" sisteminin geliştirilmesine yönelik ödeneğe tepkiler büyüyor Ayşe Gümüş'ün ölümüne ilişkin yeni gelişme Yukarı Dikmen Kuzeybatı Havzası Deresi’ne betonarme ıslah sekisi yapılıyor DAÜ-SEN "Çavuşoğlu'nun DAÜ-SEN’in iddialarını gerçek dışı olarak niteleyebilmesini kamuoyu nasıl yorumlamalıdır?” Güney Kıbrıs’ta hellimin geleceği konusu gündemden düşmüyor Gelener "Bu anlayışın adı yönetim olamaz. Bunun adı hukuksuzluk, usulsüzlük ve keyfiliktir" Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New Jersey’deki 2026 Küresel İş Zirvesi’ne katıldı KKDSOD, Kepez Drag Yarışları’ndan başarıyla döndü Palmas "Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail, ortak savunma sistemine sahip" Cumhurbaşkanı Erhürman “Bu kez çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

“Bu kadar düşük bir oran hatırlamıyorum, neticelerin erken verilmesi gerektiğini düşünüyorum”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
“Bu kadar düşük bir oran hatırlamıyorum, neticelerin erken verilmesi gerektiğini düşünüyorum”
Reklam

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Bu kadar düşük bir oran hatırlamıyorum, üzücü bir katılım oranı olduğunu açıklıkla söyleyebilirim” dedi.

YSK’da açıklama basın mensuplarına açıklama yaparak, saat 18.00 itibarı ile ülke genelindeki katılım oranının yüzde 30.58 olduğunu belirten Şefik, ilçelere göre bakıldığında ise katılım oranlarını şöyle sıraladı:

“Lefkoşa yüzde 27.8, Gazimağusa yüzde 25.78, Girne yüzde 27.60, Güzelyurt yüzde 30.9, İskele yüzde 32.73, Lefke yüzde 38.69.”

“Bu kadar düşük bir oran hatırlamıyorum, o nedenle üzücü bir katılım oranı olduğunu açıklıkla söyleyebilirim” diyen Şefik, bu oranların milletvekilliği seçimlerine katılım oranı olduğunu söyledi.

Seçime az katılım olduğu için neticelerin erken verilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Şefik, şöyle devam etti:

“Şu anda sürpriz bir durumla karşı karşıyayız. O nedenle erken diyorum, 21.00’de bitmesi gerekir diye düşünüyorum. Sandıkların performansına da bağlı… Ansızın tek bir sandık bir şekilde bir sorun yaşarsa ve neticeyi veremezlerse, o tek sandık bütün sonuçların çıkmasını engelleyebilir. O nedenle böyle bir katılımdan sonra sandıklardaki sayımın zor olmaması gerekir, erken bir zamanda neticelenmesi gerekir diye düşünmekteyim.”

KKTC tarihindeki katılım oranlarına bakıldığında 2018’de yüzde 66.14, 2020’de iki basamaklı Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda yüzde 58.19, ikinci turda yüzde 67.29, 2022’deki milletvekilliği erken genel seçiminde yüzde 57.41 olduğunu dile getiren Şefik, “Yüzde 30.58 bayağı düşük bir katılım” diye konuştu.

“KKTC tarihinde bu bir ilk midir? O kadar çok genel konuşma olanağım yok. Çünkü böyle bir bilgi vermeden önce gerçekten dönüp hepsine bakmak lazım” diyen Şefik, buna karşın seçimlerde uzun süredir görev aldığını ve bu kadar düşük katılım oranı hatırlamadığını belirtti.

-“Yayın yasağına uyanlara teşekkür, uymayanlara teessüf”

Belirli basın organlarının saat 19.00’a kadar olan seçim yasaklarına saygılı davrandığını ifade eden Narin Ferdi Şefik, “Riayet edenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Riayet etmeyenler var. Yüksek Yayın Kurulu bize biraz önce bilgi geçti. Riayet etmeyenler için onlara teessüflerimi bildiriyorum” şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Featured
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi 22 Eyl 2026 14:21 Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor 22 Eyl 2026 14:18 “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı 22 Eyl 2026 14:12 Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor 22 Eyl 2026 13:51 Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” 22 Eyl 2026 13:49 "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi 22 Eyl 2026 13:44 Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” 22 Eyl 2026 13:14 KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı 22 Eyl 2026 13:12 Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı 22 Eyl 2026 13:08