Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” Cypfruvex’in 15 bin tonluk soğuk hava deposu hizmette Tel-Sen'de yeni dönem Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'la görüştü Sertoğlu ”10 yıldır yeni bir stadyumun peşinden koşuyoruz” Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026) Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” Cypfruvex’in 15 bin tonluk soğuk hava deposu hizmette Tel-Sen'de yeni dönem Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'la görüştü Sertoğlu ”10 yıldır yeni bir stadyumun peşinden koşuyoruz” Üstel “Bugün Kıbrıs Türkü'nün ve KKTC gençliğinin tarihi günü” Yılmaz "Projelerimizle KKTC’deki mühürlerin sayısını daha da çoğaltacağız” “Displaced: Bir Kıbrıslı Türk Hikâyesi” Londra’da özel gösterimle tanıtıldı Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi tanıtıldı Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD’ye gitti KKTC Geleneksel Okçuluk Spor Derneği, Altınordu Dünya Kupası’nda KKTC’yi temsil etti Geçiş kapılarında Kıbrıslı Türklere yönelik “Photo Radar List” uygulaması başlatılıyor Nöbetçi eczaneler (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

'Bu ırkçı siyasete İngiltere de çanak tutmuş oldu'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
'Bu ırkçı siyasete İngiltere de çanak tutmuş oldu'
Reklam

İnsan Hakları Derneği ve Milli Dernekler Platformu,  IGCSE'de Dünya birinciliğini kazanan Meral Berilsu’nun ödülünü almak için Kıbrıs'ın güneyine geçişinin engellenmesiyle ilgili olarak İngiltere’yi kınadı.

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, saat 11.30’da İngiliz Yüksek Komiserliği önünde toplanıp açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Türk öğrencilere ödülleri, Kuzey Kıbrıs’taki İngiliz Konsolosluğunda verilmelidir” denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “IGCSE için KKTC’de de düzenlenen sınavına katılarak Türkçe dalında dünya birincisi olan  Meral Berlisu, Kıbrıs  Rum Yönetiminin ırkçı yaklaşımı nedeniyle birincilik ödülünü alamadı. KKTC Devletinin BM kanalıyla yaptığı bütün girişimlere rağmen Rum Yönetimi,  Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Meral Berilsu’nun ödül töreni için sınır kapısından Güney’e geçmesine, “kökenini” gerekçe göstererek izin vermedi. 15 yaşındaki bir kız öğrenci,  kazandığı dünya birinciliği için düzenlenen ödül törenine katılamadı. Kıbrıs Rum Yönetiminin ırkçı siyasetinin kurbanı oldu, insan hakları ihlal edildi. Ne yazık ki bu ırkçı siyasete ve insan hakları ihlaline Garantör İngiltere de çanak tutmuş oldu. İngiltere,  ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden atılan Kıbrıslı Türklerin kurduğu  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni  resmen tanımıyor olmasına rağmen KKTC orta eğitim okullarında bu tür sınavları gerçekleştiriyor. Kimsenin bizi Rumun merhametine bırakma hakkı yoktur. IGCS sınavını KKTC’deki orta eğitim okullarında düzenlediğine ve başvuru sırasında hiçbir adaya kökenini sormadığına göre,  başarının ödüllendirilmesi aşamasında da aynı özeni göstermeliydi.  Bir ödül töreni de KKTC’de, en azından İngiliz Konsolosluğunda düzenleyerek 15 yaşındaki başarılı bir genci Kıbrıs Rum Yönetiminin ırkçı siyasetine kurban etmemeliydi. 15 yaşındaki başarılı gencimize yapılan bu büyük haksızlık, yaşatılan bu hayal kırıklığı ve maruz bırakıldığı insan hakları ihlali nedeniyle  İngiltere nezdinde CIA ve London Examinnations’ı ve ırkçı Kıbrıs Rum Yönetimini protesto ediyoruz.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi 19 Eyl 2026 21:23 Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir 19 Eyl 2026 20:54 ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti 19 Eyl 2026 20:46 Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek 19 Eyl 2026 20:39 Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz" 19 Eyl 2026 20:08 Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık” 19 Eyl 2026 19:58 Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin 19 Eyl 2026 19:51 Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız” 19 Eyl 2026 19:47 Cypfruvex’in 15 bin tonluk soğuk hava deposu hizmette 19 Eyl 2026 19:38