Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

“Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
“Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir”
Reklam

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın inşaat ve gayrimenkul sektöründe mafyalaşma olduğuna dair iddialarının ‘mesnetsiz’ olduğunu savundu.

Yazılı açıklama yapan Gürcafer, halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Bu halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir” dedi. Müteahhitler Birliği’nin çalışma ve amaçları ile ilgili bilgi veren Gürcafer, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı’na gönderilen ‘Emlakçılar Birliği Yasası’nda “sakıncalı” gördükleri hususları rapor halinde ilgili bakanlığa sunduklarını kaydetti. Gürcafer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak tavrımız açıktır. Eğer kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi istiyorsak kayıt dışı olan her şeyi kayıt altına almamız gereklidir. Emlakçılık mesleğini icra edecek olan özel ve tüzel kişilerin de kayıt altına alınmasını ve bunun bir yasa ile düzenlenmesini destekliyoruz.  Ancak, halkın kendi gayrimenkullerini emlakçı aracılığı ile satmasının zorunlu kılınmaya çalışılması, halkın haraca bağlanmasıyla eşdeğerdir ve biz buna asla müsade etmeyeceğiz. Avrupa ülkelerindeki uygulamalara bakıldığında da, burada yapılmak istenenle benzer bir uygulamaya rastlamak mümkün değildir.  Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın yerel bir gazetemize vermiş olduğu demeçte, ülkenin mafya sarmalı içerisinde olduğunu ve bundan kurtulabilmek için ivedi olarak ‘Emlakçılar Birliği Yasası’nın Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı’nın basına verdiği bu bilgilerin hiçbir temele dayanmayan, mesnetsiz bilgiler olduğunu, asıl amacının siyaset üzerinde baskı oluşturarak yasayı dar bir zümrenin çıkarları doğrultusunda istediği gibi geçirebilmek için acımasızca manüpülasyon yaptığını kamuoyunun bilgisine getiririz.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" 7 Kas 2026 21:53 Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı 7 Kas 2026 21:43 Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu 7 Kas 2026 21:29 BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı 7 Kas 2026 21:08 Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir 7 Kas 2026 20:51 ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti 7 Kas 2026 20:38 MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı 7 Kas 2026 20:13 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" 7 Kas 2026 19:44