Brezilya'da sel: Yüzlerce kasaba sular altında
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Brezilya’nın güneyinde bir haftadır devam eden sağanak yağış sonrası meydana gelen sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 101'e yükseldi. Brezilya ordusunun felaketten etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde geçtiğimiz hafta başlayan sağanak yağış, sel ve toprak kaymasına neden oldu.
Yetkililer, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 101'e yükseldiğini duyurdu.
7 Mayıs itibarıyla 128 kişinin kayıp olduğu, 372 kişinin ise yaralı olduğu açıklandı.
1,4 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ
Brezilya medyası, sel ve toprak kaymaları nedeniyle eyalet genelinde 1,4 milyon kişinin etkilendiğini duyurdu. Felakette Gremio Arena adıyla bilinen stadyum da sular altında kaldı. 60 bin kişi kapasiteli Gremio Arena, Güney Amerika'nın en modern statlarından birisi olarak gösteriliyordu.
Brezilya Savunma Bakanlığı, eyalet genelinde ordudan ekiplerin sivillere destek olduğunu, ihtiyaç olan bölgelere su ve gıda yardımının da yapıldığını belirtti.
130'DAN FAZLA KİŞİ KAYIP
Bazı kasabalar izole durumda ve hala kayıp olan 130'dan fazla kişiyi bulma umutları azalıyor. Bu hafta için beklenen şiddetli yağışların bölgedeki durumu daha da kötüleştirmesi bekleniyor. Pek çok bölge sakini evlerini terk etmek zorunda kaldı ve en savunmasız insanlardan bazıları kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi.
HAVALİMANI AY SONUNA KADAR KAPATILDI
Brezilya Havayolları Birliği yaptığı açıklamada, Guaíba nehrinin taşması ve pistin sular altında kalmasından sonra Porto Alegre'deki havaalanının ay sonuna kadar kapalı kalacağını söyledi. Yerel yetkililer, nehrin 5,3 metre gibi rekor bir seviyeye ulaştığını bildirdi. Önceki rekor 1941'de 4,76 metreyle kırılmıştı.Benzer haberler
Dünya
Bulgaristan'da sandık çıkış anketlerine göre Yotova seçimi önde götürüyor
ABD'de maç sonrası stadyum yakınındaki silahlı saldırıda bir kişi öldü, 8 kişi yaralandı
Trump'ın, Epstein'le bağına ilişkin haber yapan WSJ'ye açtığı davaya bir ret daha
Bolivya'da El Nino'ya karşı acil durum ilan edildi
Trump Cadılar Bayramı partisine katıldı "Donald Trump olarak geldim"
Almanya’da Z kuşağı eylemlerinde olaylar çıktı: Mağazalar yağmalandı
Saldırılar nedeniyle Kiev ve Dnipropetrovsk bölgelerinde yaklaşık 280 bin aile elektriksiz kaldı
20 yıl boyunca MS hastası olduğunu sandı, gerçek teşhis şaşırttı
İran, İngiltere'nin deniz ve hava kuvvetlerini "terör örgütü" ilan etti





