Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır” Kıb-Tek hurda satış ihalesi tamamlandı Serdaroğlu "Masadan iyi bir rakamla çıktığımıza inanıyorum" Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor Piyasalarda gün sonu... MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” CTP Beyarmudu'nda Ahmet Zort'a destek kararı aldı İçişleri Bakanlığı "Üç kişi hakkında sınır dışı işlemi başlatıldı" Küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilim, ABD'de yavaşlayan enflasyonun pozitif etkilerini sınırlıyor 28. Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası tamamlandı TikTok'a soruşturma açıldı, 24 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir Aksakal "KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilsin" KTÖS ve POED Yönetim Kurulları bir araya geldi Gürcafer "İstikrarlı ekonominin yolu çözümden geçiyor" Bengihan “Asgari ücret artışı bir lütuf değildir. Kaybedilen alım gücünün yerine konmasıdır” Kıb-Tek hurda satış ihalesi tamamlandı Serdaroğlu "Masadan iyi bir rakamla çıktığımıza inanıyorum"
Dolar
Euro
Sterlin

"Böyle bir tavsiye almayacağız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Böyle bir tavsiye almayacağız"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Lübnan ile İsrail arasında varılan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının Kıbrıslı Türkler ve Rumlar için olumlu bir emsal teşkil edebileceği açıklamasına karşılık Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, KKTC’nin “ayrı bir varlık olmadığını, bu nedenle böyle bir tavsiye alamayacaklarını” savundu.

Fileleftheros’un “Diyaloğu Türkiye Reddetti… İşgal Bölgeleri Ayrı Varlık Değil” başlıklı haberine göre Yunanistan’ın millî günü olan 28 Ekim “Ohi (Hayır) günü” için Kıbrıs Rum tarafında düzenlenen dini törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Anastasiadis “işgal altındaki vatanımız ayrı bir varlık değil ki böyle bir tavsiye alabilelim” dedi.

Lübnan ve İsrail arasındakine benzer bir öneriyi Türkiye’ye sunduklarını, hatta Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesi için Lahey’e başvurmayı önerdiklerini ancak Türkiye’nin bu öneriyi reddettiğini söyleyen Anastasiadis, "Lübnan ile İsrail arasında yapılan ve barışçıl anlaşmayla sonuçlanan, gerçek bir örnek teşkil edebilirdi” ifadesini kullandı.

BM Barış Gücü’nün toprak konusunda Türkler lehine taraflı davrandığını iddia ederek, BM Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi, Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’ın değiştirilmesini istemek niyetinde olup olmadığının sorulması üzerine Anastasiadis, “BM Sekreterliği de dahil her istikamete gereken girişimler yapılıyor” dedi.

Anastasiadis, BM yetkilisi Rosemary DiCarlo’nu adaya gelmesi konusunda yeni bir şey olup olmadığı sorulduğunda ise “muhtemelen Kasım içerisinde üst düzeyli bir BM yetkilisi ziyaret edebilir” cevabını verdi.

Alithia haberi “MEB Belirleme Önerimizi Türkiye Reddetti… Uluslararası Lahey Mahkemesine Başvurmayı da Reddetti” başlığıyla aktardı.

Benzer haberler

Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Temmuz 2026) 2026-07-16 21:35:43 Alman milletvekili Krah “KKTC halkı devletinin tanınmasını hak ediyor” 2026-07-16 21:28:27 ABD Adalet Bakan Vekili Epstein mağdurlarından özür diledi 2026-07-16 21:15:22 AB, obezite tedavisinde ağızdan kullanılan ilk GLP-1 ilacına onay verdi 2026-07-16 21:06:19 Akpınar "GAÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlanma aşamasına geldi" 2026-07-16 20:53:11 Grönland'ın güney kıyılarına doğru dev bir buzdağı sürüklenerek ilerliyor 2026-07-16 19:52:25 Piyasalarda gün sonu... 2026-07-16 19:31:06 MSB'den Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs kararına sert tepki 2026-07-16 19:22:52 Akpınar “Hükümet adına yürütülen tüm projeler, koalisyon hükümetinin ortak icraatlarıdır” 2026-07-16 19:13:00